Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΕΝΦΙΑ· ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2017 Συννεφιά 20 Αθήνα Αναλυτικά

Επιθέσεις σε απειλούμενα είδη σε Βιστωνίδα και Αμβρακικό

Επιθέσεις σε απειλούμενα είδη σε Βιστωνίδα και Αμβρακικό
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 21.02.2011 | 21:04
Πρώτη δημοσίευση: 21.02.2011 | 21:04

Δύο σοβαρές επιθέσεις δέχθηκαν αποικίες του παγκοσμίως απειλούμενου είδους των αργυροπελεκάνων κατά την τελευταία εβδομάδα στα δύο εθνικά πάρκα.

Στην Βιστωνίδα βρέθηκαν 18 νεκρά πουλιά και 10 σκελετοί τους, ενώ στον Αμβρακικό άγνωστοι κατέστρεψαν τις φωλιές και τα αυγά τους όπως είχαν πράξει και πέρσι τέτοια εποχή.

Η Ορνιθολογική Εταιρία καταγγέλλει το γεγονός λέγοντας ότι αποτελεί ντροπή για τη χώρα όπου "αναπαράγεται το 30% των αργυροπελεκάνων και οφείλει να προστατεύει τους υγροβιότοπους για τους οποίους και χρηματοδοτείται". Μάλιστα, με ανακοίνωσή της, ζητά να δοθεί άμεση λύση στο πρόβλημα των εθνικών πάρκων από τη λαθροθηρία και να διευθετηθούν οι εντός τους δραστηριότητες.

Ακόμη να γίνουν ρυθμίσεις είτε με την ένταξη των ψαράδων σε καθεστώς αποζημίωσης για τις απώλειές τους είτε με την επιδότηση μέσων για την προστασία των ψαριών από τα ψαροφάγα πουλιά.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος, το οποίο γνωρίζει το πρόβλημα όπως σημειώνει στην ανακοίνωσή της, πρέπει ενισχύσει θεσμικά και να συντονίσει κεντρικά τη φύλαξη των πάρκων.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook