Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Επίτιμος δημότης Ρόδου ο Προκόπης Παυλόπουλος

Επίτιμος δημότης Ρόδου ο Προκόπης Παυλόπουλος

Επίτιμος δημότης Ρόδου ανακηρύχθηκε το μεσημέρι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, σε ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Στην τελετή ανακήρυξης παρέστησαν ο πατριάρχης Ιεροσολύμων, Θεόφιλος, ο μητροπολίτης Ρόδου, Κύριλλος, ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Γάκης και εκπρόσωποι όλων των φορέων και των παραγωγικών τάξεων του νησιού.

Στην ομιλία του, ο δήμαρχος Ρόδου, Φώτης Χατζηδιάκος, εξήρε τη συνεισφορά του κ. Παυλόπουλου στην πολιτική και τη νομική επιστήμη και αναφέρθηκε επί μακρόν στο έργο του.

Επίσης, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας απονεμήθηκε το χρυσό μετάλλιο τιμής της πόλης, καθώς και αντίγραφο του κλειδιού της πόλης, παρόμοιο με αυτό που είχε δοθεί το 1947, στην Ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου, στον τότε ανώτατο πολιτειακό άρχοντα.

Ο κ. Παυλόπουλος ευχαρίστησε ιδιαίτερα για την τιμή που του έγινε με την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και αναφέρθηκε στο καθεστώς που διέπει την παραχώρηση των Δωδεκανήσων στην Ελλάδα και στις διεθνείς συνθήκες, βάση των οποίων έχει γίνει η παραχώρηση.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε