Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Έρευνα για το κάψιμο σπιτιού μεταναστών από παιδιά

(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)
(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)

Ένα μήνα μετά και μετά από τα δημοσιεύματα του Τύπου… ξύπνησαν οι αρχές.

 
Μετά το σοκ που προκάλεσε σε όλη τη χώρα η ρατσιστική επίθεση παιδιών 10 ως 18 ετών κατά σπιτιού που έμεναν μετανάστες από το Μπαγκλαντές στις πέντε Φεβρουαρίου, μόλις τώρα διατάχθηκε έρευνα από το τοπικό Τμήμα Ασφαλείας στη Σπάρτη ύστερα από σχετική παραγγελία του εισαγγελέα.
Το τραγικό στην όλη υπόθεση, εκτός βέβαια από την ακραία πράξη ρατσισμού από μικρά παιδιά, είναι πως κανείς δεν βρέθηκε να καταγγείλει το γεγονός στην αστυνομία.
Οι μετανάστες-θύματα από το Μπαγκλαντές δεν πήγαν στην αστυνομία, προφανώς γιατί κάποιοι από αυτούς είναι παράνομοι.
Οι κάτοικοι της περιοχής;
Η απάντηση βρίσκεται μάλλον στα λόγια των πολιτών που μάχονται τον ρατσισμό.
Μιλώντας στο NewsIt ο Γιώργος Λυμπερόπουλος υπεύθυνος για τον τομέα μεταναστών της παρέμβασης πολιτών Σπάρτης δήλωσε ότι τα φαινόμενα του ρατσισμού έχουν γίνει καθημερινό φαινόμενο.
 
Με αφορμή το κάψιμο του σπιτιού όπου διέμεναν οι μετανάστες από το Μπαγκλαντές διοργανώθηκε στις 27 Φεβρουαρίου εκδήλωση συμπαράστασης για τους μετανάστες, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Χρυσής Αυγής
 
Δεν έχουμε σαφείς αποδείξεις για το ποιοι κίνησαν αυτή την διαδικασία λέει στο Newsit ο κ. Τζανετάκος Κώστας, μέλος της ένωσης πολιτών Σπάρτης, όμως κατά βάθος φαίνεται ότι ρατσιστικά παρακλάδια δρουν έντονα και ανενόχλητα στην περιοχή.
 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε