Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Εθελοντές καθάρισαν το Δημοτικό Κολυμβητήριο Ξάνθης-Video και Φωτό

Βλέποντας το Δημοτικό Κολυμβητήριο, που κάποτε αποτελούσε ένα στολίδι της Ξάνθης να έχει μετατραπεί σε ένα ερείπιο, δεχόμενο καθημερινά δεκάδες βανδαλισμούς και λεηλασίες, πολίτες του δήμου Ξάνθης αποφάσισαν να αναλάβουν εθελοντικά τον καθαρισμό του χώρου.

Πρόσφατα και μετά από τις πολύ μεγάλες καταστροφές που υπέστη το κτήριο του Κολυμβητηρίου, το οποίο δεν λειτουργεί εδώ και περίπου δύο χρόνια με τη δικαιολογία ότι δεν υπάρχουν πόροι, τα μέλη των δύο κολυμβητικών συλλόγων της Ξάνθης, ΚΟΞ και Ποσειδώνα, κινητοποιήθηκαν, οργανώθηκαν και πραγματοποίησαν το πρωί της Κυριακής 1 Απριλίου εθελοντικό καθαρισμό στον χώρο έξω και μέσα από το Δημοτικό Κολυμβητήριο, καθαρίζοντας με τις σκούπες τους τόσο την εσωτερική πισίνα, η οποία είχε μετατραπεί σε έναν μικρό σκουπιδότοπο όσο και τον χώρο περιμετρικά του κτηρίου όπου υπήρχαν σπασμένα τζάμια και σκουπίδια.

Παράλληλα, ξεκίνησαν προσπάθειες για τον καθαρισμό του περιβάλλοντα χώρου, κόβοντας άγρια χόρτα και συλλέγοντας σε μεγάλες μαύρες σακούλες ξερά φύλλα και κλαδιά.

«Συγκεντρώσαμε τα μέλη των συλλόγων ώστε να καθαρίσουμε τον χώρο του Κολυμβητηρίου, το οποίο όπως βλέπετε έχει εγκαταλειφθεί» αναφέρει στο ThrakiToday o κος Γιώργος Κόκκινος πρόεδρος του «Ποσειδώνα», συμπληρώνοντας πως «ο δήμος είναι υποχρεωμένος να ενδιαφερθεί για τον χώρο αυτό που λειτουργούσε για αρκετές γενεές Ξανθιωτών και αποτελούσε πόλο έλξης και πρέπει να ενδιαφέρεται και χωρίς να κινητοποιούμαστε εμείς».

Από τις 11 περίπου το πρωί το δημοτικό Κολυμβητήριο πλημμύρησε από τις φωνές δεκάδων παιδιών, τα οποία συνέβαλαν στον καθαρισμό του χώρου και τα οποία κάποτε χρησιμοποιούσαν την πισίνα για να αθλούνται εκπροσωπώντας επάξια την πόλη της Ξάνθης σε διαγωνισμού και εκδηλώσεις άθλησης.

«Το Κολυμβητήριο μετά τις φθορές και τις καταστροφές είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση. Είμαστε αισιόδοξοι γιατί έχουμε μια καλή συμμετοχή του κόσμου» επισημαίνει στο ThrakiToday ο κος Βαγγέλης Τάσος πρόεδρος του ΚΟΞ ο οποίος ξεκαθαρίζει ότι δεν είναι αισιόδοξος για τη δημοτική αρχή και το κατά πόσο θα ευαισθητοποιηθεί αυτή να επαναλειτουργήσει το Κολυμβητήριο, και προς αυτή την κατεύθυνση ο ίδιος «απευθύνει έκκληση στους πολίτες να κινητοποιηθούν ώστε να λειτουργήσει και πάλι το Κολυμβητήριο».

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε