Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Έτοιμα τα Ιωάννινα να υποδεχθούν την Ολυμπιακή Φλόγα

Στιγμιότυπο από την τελετή Αφής της φλόγας
Στιγμιότυπο από την τελετή Αφής της φλόγας, σήμερα στην Αρχαία Ολυμπία

Η Ολυμπιακής Φλόγας, μετά την αφή της στην Αρχαία Ολυμπία, ξεκίνησε το μεγάλο ταξίδι προς το Λονδίνο…

Θα φτάσει στα Γιάννινα το Σάββατο.
Η πρωτεύουσα της Ηπείρου, είναι μία από τις επτά πόλεις της Ελλάδος, όπου ο βωμός θα μείνει αναμμένος καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας.
“Ο Δήμος, το Πνευματικό Κέντρο και όλες οι υπηρεσίες μας, εργάστηκαν για την προετοιμασία και το Σάββατο θα είμαστε όλοι στην Πλατεία Μαβίλη για την τελετή υποδοχής. Είναι μία μεγάλη ευκαιρία για προβολή των Ιωαννίνων καθώς οι εκδηλώσεις καλύπτονται και προβάλλονται σε πολλές χώρες του κόσμου και θέλουμε πραγματικά να στείλουμε σε όλο τον κόσμο τις πιο ωραίες και πιο αισιόδοξες εικόνες της πόλης μας”, είπε ο δήμαρχος, Φίλιππας Φίλιος.

Παράλληλα, ο κύριος Φίλιος ευχήθηκε καλή επιτυχία στους τρεις Γιαννιώτες αθλητές που θα παίρνουν μέρος στην Ολυμπιάδα του Λονδίνου, στους παγκόσμιους πρωταθλητές Ιουλιέτα Μπουκουβάλα, Γιώργος Τζιάλλα και Γιάννη Τσίλη.

Η λαμπαδηδρομία στα Γιάννινα θα ξεκινήσει το Σάββατο στις 20:57 από την Λεωφόρο Δωδώνης και θα καταλήξει στην πλατεία Μαβίλη όπου θα γίνει η αφή του βωμού από τον τελευταίο λαμπαδηδρόμο.
Θα ακολουθήσουν οι εθνικοί ύμνοι της Ελλάδας και της Μεγάλης Βρετανίας, ο Ολυμπιακός Ύμνος, οι χαιρετισμοί των επισήμων και η τελετή θα ολοκληρωθεί με πολιτιστικό πρόγραμμα του Δήμου.

Την Κυριακή η λαμπαδηδρομία θα ακολουθήσει την παραλίμνια διαδρομή, περιμετρικά του Κάστρου και στο ύψος της Γαριβάλδη θα αναχωρήσει οδικά με επόμενο προορισμό την Κοζάνη.

Η αναχώρηση από το βωμό στην πλατεία Μαβίλη θα γίνει στις 09:39. Την Ολυμπιακή Φλόγα θα μεταφέρουν εννέα λαμπαδηδρόμοι, έξι το βράδυ του Σαββάτου και τρεις το πρωί της Κυριακής. Επιλέχθηκαν οι εννέα καλύτεροι αθλητές, από οκτώ διαφορετικά ολυμπιακά αθλήματα, με βάση τις επιδόσεις της προηγούμενης χρονιάς.

Τους λαμπαδηδρόμους θα συνοδεύουν 19 μαθητές Λυκείων, ένας από κάθε λύκειο της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων.

Διαβάστε ακόμα:

Άρχισε το ταξίδι της η Ολυμπιακή Φλόγα – Δείτε όλη την τελετή αφής

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε