Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Έβρος: Κι άλλες συλλήψεις διακινητών λαθρομεταναστών

Έβρος: Κι άλλες συλλήψεις διακινητών λαθρομεταναστών

Από τις αρχές του έτους, στη ζώνη ευθύνης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας, έχουν συλληφθεί συνολικά 32 διακινητές λαθρομεταναστών…

Τρείς διακινητές λαθρομεταναστών, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Λαθρομετανάστευσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας, κατά τη διάρκεια ενέδρας στις όχθες του ποταμού Έβρου.

Αρχικά οι αστυνομικοί συνέλαβαν στην περιοχή Αμορίου Διδυμοτείχου δυο αλλοδαπούς, υπηκόους Μυανμάρ και Αφγανιστάν, που επιβαίνοντας σε βάρκα, προετοίμαζαν (έδεναν σχοινιά από την Τουρκική στην Ελληνική κοίτη του ποταμού Έβρου), για να περάσουν πενήντα παράνομους μετανάστες στο Ελληνικό έδαφος.

Στη συνέχεια, στην περιοχή Μαρασίων Ορεστιάδας, συνελήφθη ακόμη ένας διακινητής, υπήκοος Λιβάνου, διότι με πλαστική βάρκα μετέφερε παράνομα δώδεκα λαθρομετανάστες.

Όπως τόνισε ο Αστυνομικός Διευθυντής Ορεστιάδας, Γιώργος Σαλαμάγκας, για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης στην περιοχή, έχει καταρτισθεί ειδικό σχέδιο και οι ομάδες που δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτό, έχουν στελεχωθεί με κατάλληλο προσωπικό και έχουν εξοπλισθεί με τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό (θερμικές κάμερες, κ.λ.π).

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε