Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 16 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Έβρος: Πλημμύρισαν 80 σπίτια στο Ορμένιο και απεγκλωβίστηκαν 27 άτομα

Έβρος: Πλημμύρισαν 80 σπίτια στο Ορμένιο και απεγκλωβίστηκαν 27 άτομα
ΦΩΤΟ NEWSIT
Διαδώστε αυτό το άρθρο
Τελευταία ενημέρωση: 08.02.2012 | 21:44
Πρώτη δημοσίευση: 08.02.2012 | 09:42

Παρά τη μερική ύφεση που εμφανίζουν από το απόγευμα τα πλημμυρικά φαινόμενα στον Έβρο, η κατάσταση συνεχίζει να παραμένει κρίσιμη.

Στο σταθμό μέτρησης Πυθίου η στάθμη έπεσε από τα 6,20 μ. που ήταν το πρωί, στα 5,90 μέτρα, ενώ παράλληλα με τεχνητή κατάκλιση στην θέση ''Μελισσοκομείο'', στο νότιο τμήμα του νομού, επιχειρείται εκτόνωση των πλημμυρικών φαινομένων.

Σύμφωνα με την αστυνομία στον οικισμό Ορμενίου πλημμύρισαν μέχρι στιγμής συνολικά 80 σπίτια και απεγκλωβίστηκαν συνολικά 27 άτομα, τα οποία μεταφέρθηκαν σε σπίτια συγγενών τους. Επίσης, οι Βουλγαρικές Αρχές ενημέρωσαν προφορικά να μην επιτρέπετε η κίνηση ταξιδιωτών προς Βουλγαρία, καθόσον οι περιοχές είναι πλημμυρισμένες και υπάρχουν πρόβλημα στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Στον Έβρο βρίσκεται και ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων Γιάννης Οικονομίδης, που επισκέφθηκε τις πληγείσες περιοχές και συμμετείχε σε σύσκεψη για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκαλούν τα πλημμυρικά φαινόμενα.

Ταυτόχρονα συνεχίζεται η ετοιμότητα των στρατιωτικών, πυροσβεστικών, αστυνομικών αρχών και της ΕΜΑΚ προκειμένου να προχωρήσουν σε προληπτικές εκκενώσεις κατοικιών σε οικισμούς που μπορεί να κινδυνεύσουν.

Ακούστε εδώ τι είπε νωρίτερα στο Newsit o Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Αρης Γιαννακίδης
Tags:

   Διαδώστε αυτό το άρθρο