Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Έβρος: Σωματέμπορος άνοιξε πυρ σε αστυνομικούς!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Νέο επεισόδιο στη συνοριακή γραμμή του Έβρου, όταν διακινητής λαθρομεταναστών που βρισκόταν στην Τουρκική όχθη, άνοιξε πυρ κατά Ελλήνων αστυνομικών που επιχειρούσαν να συλλάβουν συνεργάτη του…

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το περιστατικό συνέβη λίγο μετά τα μεσάνυχτα, στο ύψος της περιοχής Χειμωνίου Ορεστιάδας. Ομάδα Δίωξης Λαθρομετανάστευσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας, μετά από παρακολούθηση, εντόπισε βάρκα που αποβίβαζε μη νόμιμους μετανάστες στην ελληνική κοίτη του ποταμού.

Οι αστυνομικοί επενέβησαν αμέσως και συνέλαβαν τους λαθρομετανάστες και τον Τούρκο διακινητή. Κατά τη διάρκεια της σύλληψης, ο διακινητής προέβαλε αντίσταση στους αστυνομικούς επιχειρώντας να διαφύγει. Τότε οι αστυνομικοί δέχθηκαν πυρά, πιθανόν από συνεργάτη του, που βρισκόταν κρυμμένος πίσω από θάμνους στην τουρκική όχθη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές οι σφαίρες ήταν από πυροβόλο όπλο, ενώ οι αστυνομικοί κάλεσαν τους λαθρομετανάστες να πέσουν στο έδαφος και ανταπέδωσαν τα πυρά, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν τραυματισμοί.

Η βάρκα που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά κατασχέθηκε, ενώ ο διακινητής και οι έντεκα λαθρομετανάστες συνελήφθησαν και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Ορεστιάδας.

   

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε