Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Έβρος: Στον χορό των παραβιάσεων και οι Τούρκοι ψαράδες!

Την ανάγκη να υπάρξει εντονότερη παρουσία περιπολικών σκαφών των λιμεναρχείων στη θαλάσσιες περιοχές Λήμνου και Ζουράφας Έβρου…

λόγω της εμφάνισης πολλών τουρκικών αλιευτικών που παραβιάζουν ακόμη και τα χωρικά μας ύδατα, ζητάει με δηλώσεις ο αντιπρόεδρος του Αλιευτικού Συνδέσμου Μηχανοτρατών και Γρι-Γρι Αλεξανδρούπολης, Νίκος Χαρανάς. 

«Από μαρτυρίες συναδέλφων μας – τονίζει ο κ. Χαρανάς – προκύπτει πως τις τελευταίες ημέρες τα τουρκικά σκάφη, συστηματικά αλιεύουν γύρω από τη Λήμνο, σε 24ωρη βάση, παραβιάζοντας τα χωρικά μας ύδατα κατά 2-3 ναυτικά μίλια. Δηλαδή αλιεύουν σε απόσταση 3-4 ναυτικών μιλίων από τις ακτές μας, ενώ τα ελληνικά αλιευτικά που αυτή την εποχή δραστηριοποιούνται εκεί, αλιεύουν στα Διεθνή ύδατα, δηλαδή άνω των 6 ναυτικών μιλίων».

Υποστηρίζει δε πως πολλά από τα αλιεύματα των εν λόγω τουρκικών σκαφών, στη συνέχεια εισάγονται στη χώρα μας μέσω του Τελωνείου Κήπων, με συνέπεια όχι μόνο να πλήττεται ο κλάδος των Ελλήνων αλιέων αλλά και να εξάγεται πολύτιμο συνάλλαγμα σε αυτήν την δύσκολη οικονομική συγκυρία.

«’Ήδη, η μέση αλιεία της περιοχής μας που κάποτε ανθούσε οικονομικά, σήμερα κυριολεκτικά είναι υπό κατάρρευση, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την τοπική και γενικότερα την εθνική μας οικονομία», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρανάς.

Ταυτόχρονα υπογράμμισε ότι οι πρακτικές των τουρκικών σκαφών όχι μόνο είναι παράνομες αφού αλιεύουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα, αλλά ταυτόχρονα αποτελούν και κακοποίηση της αλιείας, που θα έχει ως συνέπειες, τον αφανισμό του θαλάσσιου πλούτου.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε