Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 30 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Έβρος: Τραγωδία με 11 λαθρομετανάστες!

Έβρος: Τραγωδία με 11 λαθρομετανάστες!
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 30.06.2010 | 18:23
Πρώτη δημοσίευση: 30.06.2010 | 18:06

Έντεκα πτώματα έχουν βρεθεί τις τελευταίες μέρες στον ποταμό Έβρο - Τα εννέα εντοπίστηκαν από ψαράδες το τελευταίο 48ωρο, ενώ άλλα δύο το προηγούμενο Σάββατο...

Τα πτώματα βρέθηκαν στην παραποτάμια περιοχή του Διλόφου και των Μαρασίων Έβρου και εκτιμάται ότι πρόκειται για ομάδα λαθρομεταναστών που επιχείρησε να περάσει τα σύνορα με βάρκα ή φουσκωτό, που βυθίστηκε ή ανατράπηκε.

Τα έντεκα πτώματα (6 άνδρες και 5 γυναίκες), μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης για νεκροψία-νεκροτομή και εκτιμάται ότι πρόκειται για νέα σε ηλικία άτομα, ηλικίας 20-25 ετών.

Όπως τονίζει ο διοικητής του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, Νίκος Ραπτόπουλος, "η κατάσταση με τους νεκρούς λαθρομετανάστες, δυστυχώς είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει πλέον χώρος στα ψυγεία του νεκροτομείου".
 
Αυτή τη στιγμή 17 πτώματα αγνώστων στοιχείων φυλάσσονται στο νεκροτομείο. Έντεκα βρέθηκαν στην περιοχή του βορείου Έβρου και έξι στον κεντρικό Έβρο.

Σύμφωνα με τον κ. Ραπτόπουλο, το φαινόμενο της λαθρομετανάστευσης έχει ξεφύγει πλέον από κάθε λογική και πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα με επίσημη ενημέρωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την κατάσταση.   Διαδώστε αυτό το άρθρο