Τρίτη, 16 Απρ.
22oC Αθήνα

Έβρος: Βαρέθηκαν να φωνάζουν…-Συνοριοφύλακες μιλούν για ελλείψεις από το 2005!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Την ανάγκη να εκσυγχρονισθούν τα μέσα αντιμετώπισης και αποτροπής της εισόδου μη νόμιμων μεταναστών στην χώρα μας, υπογραμμίζει, η Ένωση Συνοριακών Φυλάκων Νομού Έβρου.

Όπως σημειώνει ο πρόεδρος της Ένωσης, Χαράλαμπος Παντελίδης, ο Έβρος αποτελεί τη μεγαλύτερη πύλη εισόδου λαθρομεταναστών της Ευρώπης, καθώς από την περιοχή διέρχεται το 85% των λαθρομεταναστών. Συγχρόνως δε, τα μέσα που χρησιμοποιούν οι συνοριοφύλακες, είναι ελλιπή και απαρχαιωμένα, ενώ η διαχείριση του όλου θέματος στηρίζεται αποκλειστικά στο ζήλο, το φιλότιμο και την ευαισθησία των συνοριοφυλάκων.

Από το 2005, τόνισε ο κ. Παντελίδης, η Ένωση έχει ζητήσει επανειλημμένα την προμήθεια και διάθεση στα Τμήματα της Συνοριακής Φύλαξης, αστυνομικών σκύλων περιπολίας και ανίχνευσης για την διευκόλυνση του έργου μας. Επίσης ένα άλλο πάγιο αίτημα είναι η προμήθεια και διάθεση συμβατικών οχημάτων για την παρακολούθηση και σύλληψη κυκλωμάτων μεταφοράς λαθρομεταναστών, καθώς και η ανανέωση του στόλου των μεταγωγικών οχημάτων (VAN) με τα οποία γίνονται οι καθημερινές συλλήψεις και μεταγωγές των κρατουμένων.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Συνοριακών Φυλάκων, «μία ακόμη εικόνα που στιγματίζει την χώρα μας και έχει επισημανθεί από τους επιτελείς της FRONTEX που επιχειρούν εδώ και δύο χρόνια στον νομό μας, είναι η έλλειψη T.V.V. (VΑΝ εξοπλισμένα με θερμικές κάμερες) με αποτέλεσμα τα ειρωνικά σχόλια των ευρωπαίων αξιωματικών της FRONTEX για τους Έλληνες συναδέρφους που με κάμερες χειρός και πάνω σε παροπλισμένους στρατιωτικούς πύργους προσπαθούν να ελέγξουν τα σύνορα στον πολύμηνο και δριμύ χειμώνα του Έβρου».

Σύμφωνα με τον κ. Παντελίδη, αυτό που χρειάζεται για να επιτευχθεί η σωστή αντιμετώπιση του φαινομένου της λαθρομετανάστευσης στον Έβρο, είναι η προμήθεια μέσων που θα αναβαθμίζουν την υπηρεσιακή και υλικοτεχνική υποδομή των Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης.

   

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε