Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Έχουν κατακλέψει τους αγρότες της Αχαΐας! Ζητούν βοήθεια από δικαστικές και αστυνομικές αρχές

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Την παρέμβαση των Αρχών για την προστασία της περιουσίας τους, ζητούν οι αγρότες της δυτικής Αχαΐας, οι οποίοι καταγγέλλουν συνεχείς κλοπές μηχανημάτων και εξοπλισμού.

Όπως λέει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο πρόεδρος του αγροτικού συλλόγου δυτικής Αχαΐας, Νίκος Ζαφειρόπουλος “οι κλοπές και οι καταστροφές των αγροτικών υποδομών μας, όπως μηχανήματα, μοτέρ, αυτοκίνητα, τρακτέρ, σίδερα, αλλά και οι διαρρήξεις αποθηκών και κατοικιών, έχουν φέρει σε απόγνωση τους αγρότες”.

Μάλιστα, όπως προσθέτει “το φαινόμενο αυτό δεν είναι πρόσφατο, καθώς συμβαίνει εδώ και χρόνια, όμως τον τελευταίο καιρό έχει πάρει απειλητικές θα έλεγα διαστάσεις για τους αγρότες, αλλά και για τους υπόλοιπους κατοίκους της Δυτικής Αχαΐας”.

Σύμφωνα με τον Νίκο Ζαφειρόπουλο “η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί μας οδήγησε στην απόφαση να ενημερώσουμε τις δικαστικές και αστυνομικές αρχές, προκειμένου να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα”. Γι αυτό, όπως λέει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ “επισκεφθήκαμε τον προϊστάμενο της εισαγγελίας Πρωτοδικών Πατρών, τον αστυνομικό διευθυντή Αχαΐας, τον διοικητή του αστυνομικού τμήματος της Κάτω Αχαΐας και το δασονομείο της Κάτω Αχαΐας, όπου τους ενημερώσαμε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε”.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια των συναντήσεων οι αγρότες ενημερώθηκαν πως σχεδιάζεται η ίδρυση τμήματος ασφαλείας στην Κάτω Αχαΐα, γεγονός που θα ενισχύσει την αστυνόμευση, σε συνδυασμό με την αύξηση των περιπολιών στην περιοχή. Σχετικά με τις κλοπές των αγροτικών μηχανημάτων, ο Νίκος Ζαφειρόπουλος θέτει το ζήτημα της αποδοχής προϊόντων εγκλήματος. Όπως τονίζει “με βάση τα όσα συμβαίνουν, εκτιμούμε ότι οι δράστες των κλοπών πωλούν στη συνέχεια τα κλοπιμαία σε τρίτα άτομα, με δέλεαρ την χαμηλή τιμή”.

Σε αυτό το σημείο, ο πρόεδρος του αγροτικού συλλόγου υπογραμμίζει, ότι “πρέπει να τιμωρούνται αυστηρά, όχι μόνο οι δράστες των κλοπών, αλλά και οι αποδέκτες των κλοπιμαίων”. Ακόμη, σημειώνει πως “πιστεύουμε ακράδαντα, ότι πρέπει και η κοινωνία μας να βοηθήσει στη λύση του προβλήματος”, διότι όπως προσθέτει, «χρειαζόμαστε μια κοινωνία αλληλεγγύης στην οποία να βοηθά ο ένας τον άλλον, όπως για παράδειγμα δίνοντας δουλειά σε οικονομικά αδύναμους, αφού η ανεργία και η φτώχεια είναι κακοί σύμβουλοι”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε