Τρίτη, 16 Απρ.
23oC Αθήνα

Εύβοια: Διασώθηκε νεογέννητη ορφανή φώκια!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Kατάφερε να επιβιώσει παλεύοντας επί ώρες με τα μανιασμένα κύματα, με τους ανέμους να φτάνουν τα 8 μποφόρ…

Όλα ξεκίνησαν την περασμένη Παρασκευή (08-10-2010), όταν η Εταιρεία για την Προστασία και τη Μελέτη της Μεσογειακής Φώκιας (MOm), ειδοποιήθηκε από το Λιμεναρχείο Μαντουδίου για την ύπαρξη μιας νεαρής ορφανής φώκιας στην παραλία Πηλίου.

Το νεογέννητο κολυμπούσε μόνο του στη φουρτουνιασμένη θάλασσα και αφού πάλεψε για αρκετές ώρες με τα κύματα βγήκε ταλαιπωρημένο σε βράχια μακριά από την παραλία. Εκεί το εντόπισε ένας κάτοικος της περιοχής και προσπάθησε να το προστατέψει από τη βροχή και τη φουσκοθαλασσιά. Ο ίδιος οδήγησε στο δύσβατο σημείο την ομάδα διάσωσης αργά τη νύχτα και βοήθησε στη μεταφορά του ζώου.

Όπως διαπίστωσε η υπεύθυνη διάσωσης της MΟm, Μαριάννα Ψαραδέλλη, ο μικρός Λάζαρος, όπως τον ονόμασαν οι ντόπιοι, ήταν μόλις λίγων ημερών όταν χάθηκε από τη μητέρα του. Η πάλη με τη φουρτούνα τον είχε εξαντλήσει και παρουσίαζε σημάδια υποθερμίας και αφυδάτωσης.

Αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, το ζώο μεταφέρθηκε στο κέντρο της MΟm στην Αλόννησο, το μοναδικό κέντρο περίθαλψης μεσογειακής φώκιας στη Μεσόγειο. Ήδη έχει ξεκινήσει το εντατικό πρόγραμμα περίθαλψης και θεραπείας του, υπό την επίβλεψη της καθηγήτριας της Κτηνιατρικής Σχολής Θεσσαλονίκης Νατάσας Κομνηνού.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε