Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Φαρμακονήσι: Νέες έρευνες και σπαρακτικές εικόνες μετά την τραγωδία με 34 νεκρούς πρόσφυγες!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Σπαρακτικές σκηνές στη Λέρο που μεταφέρθηκαν οι διασωθέντες – Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες του λιμενικού για εντοπισμό τυχόν διασωθέντων προσφύγων.

Άκαρπες, παρά τις ολονύκτιες προσπάθειες, αποδεικνύονται οι έρευνες των ελληνικών αρχών για τον εντοπισμό τυχόν επιζώντων από το πολύνεκρο ναυάγιο που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής ανοιχτά του Φαρμακονησίου και είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους, τουλάχιστον 34 άνθρωποι.

Ανάμεσα στα θύματα είναι 4 βρέφη και 11 παιδιά, δίνοντας ακόμα μεγαλύτερη διάσταση στην τραγωδία. Οι υπόλοιποι νεκροί είναι δέκα γυναίκες και εννέα άντρες. Οι σοροί των άτυχων προσφύγων έχουν μεταφερθεί στη Ρόδο για ιατροδικαστική εξέταση.

Στη θαλάσσια περιοχή επιχειρούν με το πρώτο φως της ημέρας ένα πλωτό και ένα σκάφος του Λιμενικού Σώματος. Ωστόσο, καθώς οι ώρες περνούν, οι ελπίδες για εντοπισμό τυχόν επιζώντων λιγοστεύουν. Ο αριθμός των αγνοούμενων παραμένει άγνωστος, καθώς ακόμα δεν έχει καταστεί δυνατό να εξακριβωθεί ο αριθμός των προσφύγων και προσφύγων που επέβαιναν στην ξύλινη βάρκα.

Συγκλονιστική ήταν η περιγραφή του δημοσιογράφου ΑΙΓΑΙΟ TV Νίκου Ιγνατίδη, στο κεντρικό δελτίο του MEGA, για τις σκηνές που εκτυλίχθηκαν μετά το ναυάγιο. Μίλησε για τις μητέρες που έψαχναν τα παιδιά τους, τα οποία είχαν “σβήσει” στο ναυάγιο…

Στη Λέρο οι διασωθέντες

Οι διασωθέντες πρόσφυγες φιλοξενούνται σε ξενοδοχεία της Λέρου, ενώ οι εικόνες από τη στιγμή που άρχισαν να καταφθάνουν στο νησί είναι ανατριχιαστικές.

Σε τραγική κατάσταση κατέφτασε μία γυναίκα που έχασε και τα δύο της παιδιά στο ναυάγιο. Ενα μωρό 9 μηνών και ένα παιδί 9 ετών. Μία άλλη γυναίκα ούρλιαζε ψάχνοντας το παιδί της.

Το χρονικό της τραγωδίας

Χθες τα ξημερώματα το υπερφορτωμένο με περισσότερους από 120 Σύρους και Ιρακινούς πρόσφυγες τουρκικό δουλεμπορικό, προερχόμενο από τα τουρκικά παράλια ανατράπηκε σε απόσταση τριών ναυτικών μιλίων από το Φαρμακονήσι, παρασύροντας δεκάδες ανθρώπους στο θάνατο.

Ο έπαρχος της Λέρου έκανε λόγο για πάνω από έξι μποφόρ και για πολλά άτομα πάνω στο σκάφος. Στο κέντρο επιχειρήσεων του λιμενικού σήμανε συναγερμός και παραπλέοντα σκάφη της ακτοφυλακής και της Frontex προσέγγισαν στο αναποδογυρισμένο σκαρί.

Οι εικόνες που αντίκρυσαν ήταν συγκλονιστικές καθώς αμέτρητοι πρόσφυγες, άλλοι εγκλωβισμένοι μέσα στο δουλεμπορικό και άλλοι να παλεύουν με τα κύματα. Οι λιμενικοί περισυνέλεξαν συνολικά 68 πρόσφυγες από τη θάλασσα και άλλοι 30 κατάφεραν να κολυμπήσουν έως την ακτή, στο Φαρμακονήσι.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε