Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Φλώρινα:Αρκούδα επιτέθηκε σε τουρίστες για να προστατέψει το μικρό της!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Οι τουρίστες είδαν μόνο το μικρό αρκουδάκι και πλησίασαν – Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα όμως ήρθαν αντιμέτωποι με την μητέρα του…

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια δύο Ιταλών τουριστών, οι οποίοι απειλήθηκαν σε περιοχή των Πρεσπών Φλώρινας από θηλυκή αρκούδα, όταν άθελά τους την προκάλεσαν. Συγκεκριμένα, έξω από την κοινότητα Πύλη, σε δασωμένη περιοχή και κοντά σε πηγή, οι δύο τουρίστες αντίκρισαν μικρό αρκουδάκι, το οποίο και πλησίασαν με σκοπό να το φωτογραφίσουν.

Όλα καλά, μέχρι την ώρα που εμφανίστηκε η μητέρα του, η οποία εξαγριωμένη τους κυνήγησε και ακινητοποίησε τον έναν, προκαλώντας του, ευτυχώς, ελαφριές αμυχές. Στον τραυματισμένο τουρίστα παρασχέθηκαν πρώτες βοήθειες, στο πολυιατρείο του Λευκώνα, απ΄ όπου οι δύο φίλοι συνέχισαν το ταξίδι τους.

Για τη συγκεκριμένη αρκούδα έχει ενημερωθεί εδώ και καιρό η μη κερδοσκοπική περιβαλλοντική οργάνωση «Αρκτούρος», που έχει τη δική της ξεχωριστή προσφορά, από την ίδρυσή της το 1992, για την προστασία της άγριας ζωής και του φυσικού περιβάλλοντος. Η λειτουργία του Περιβαλλοντικού Κέντρου στο νομό Φλώρινας έδωσε λύση στο πρόβλημα των αιχμάλωτων αρκούδων και λύκων, καθώς και στην ενημέρωση του κοινού για τα μεγάλα θηλαστικά.

Για το τι πρέπει να κάνουμε, σε περίπτωση που συναντήσουμε αρκούδα, η εκπρόσωπος του «ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ», Βάσω Πετρίδου, συστήνει πρώτα να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας. «Αν η αρκούδα νιώσει ότι απειλείται και ιδιαίτερα όταν έχει μικρό μπορεί να γίνει επιθετική για να το προστατέψει», επισημαίνει η κ. Πετρίδου, τονίζοντας ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να πλησιάζει κανείς ένα μικρό αρκουδάκι, όσο χαριτωμένο και να είναι, αφού σίγουρα κάπου εκεί κοντά είναι η μητέρα του.

«Στην περίπτωση που συναντήσουμε αρκούδα θα πρέπει να κάνουμε προσπάθεια να της φερθούμε φιλικά. Θα πρέπει να μείνουμε ακίνητοι, να μην την ενοχλήσουμε ούτε να την απειλήσουμε και να μην της «ανακόψουμε» το δρόμο», υπογραμμίζει η κ. Πετρίδου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας, στην σελίδα ”Τοπικά Νέα” του NewsIt

Απαγωγή οικογένειας με τρόπο… σατανικό – Υπνώτισαν μάνα, πατέρα και γιο με τον καφέ που τους προσέφεραν!

Εύβοια:Συγκλονίζει ο σπαραγμός του παιδιού, που βρήκε νεκρό τον αδερφό του!

Σάμος: Χαροπαλεύει 7χρονο κοριτσάκι που έπαθε εγκεφαλικό σε παραλία!

Χίος: Ανθρώπινο λάθος έριξε το λεωφορείο των ΚΤΕΛ σε χαράδρα!

Χανιά: Τραυματισμός ή απόπειρα αυτοκτονίας; – Σε κρίσιμη κατάσταση ηλικιωμένος!

Θεσσαλονίκη:O φούρνος έκρυβε ”ένοχα” μυστικά – Συλλήψεις μπροστά στους πελάτες!

Αιτωλοακαρνανία: Μία από τις βαλίτσες δεν έκρυβε μόνο ρούχα και χρήματα…

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε