Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 38 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Φωκίδα: Κρούσματα φυματίωσης στις φυλακές Μαλανδρίνου

Φωκίδα: Κρούσματα φυματίωσης στις φυλακές Μαλανδρίνου
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 12.05.2011 | 22:53
Πρώτη δημοσίευση: 12.05.2011 | 22:53

Εικοσιένα ύποπτα κρούσματα σε κρατουμένους διαπιστώθηκαν στις φυλακές Μαλανδρίνου, μετά από τέστ «μαντού», σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης...

Ήδη, τέσσερις εξ αυτών, μετά από ακτινογραφίες στο νοσοκομείο Άμφισσας, μετήχθησαν και νοσηλεύονται στο νοσοκομείο κρατουμένων των φυλακών Κορυδαλλού, αφού χρήζουν περαιτέρω παρακολούθησης. Οι κρατούμενοι θα υποβληθούν σε περαιτέρω εξετάσεις, προκειμένου να διαπιστωθεί αν πάσχουν από φυματίωση.

Για τους υπόλοιπους 17 κρατούμενους ο ακτινολογικός έλεγχος δεν έδειξε τίποτα ύποπτο, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι δεν υπάρχει επιβεβαιωμένο κρούσμα φυματίωσης.

Μέχρι τώρα έχουν γίνει τέστ μαντού και στους 47 κρατούμενους της ίδιας πτέρυγας αλλά και σε 45 υπαλλήλους του καταστήματος κράτησης, ενώ χορηγείται προληπτικά χημειοπροφύλαξη σε επτά κρατούμενους.

Παράλληλα, το υπουργείο Δικαιοσύνης ζήτησε από το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. να αποστείλει, μέσα στα επόμενα 24ωρα, κλιμάκιο στις φυλακές Μαλανδρίνου προκειμένου να γίνει έλεγχος στο σύνολο των κρατουμένων και του προσωπικού.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο