Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Φθιώτιδα: Επιχείρηση διάσωσης κυνηγόσκυλου με αίσιο τέλος – ΦΩΤΟ και βίντεο

ΦΩΤΟ από το LamiaReport

Το έψαχνε το αφεντικό του για πάνω από ένα 24ωρο. Η επιχείρηση για τη διάσωσή του, στήθηκε από την 7η ΕΜΑΚ, στους πρόποδες της Οίτης.

Ο σκύλος είχε πέσει σε χαράδρα. Όλα ξεκίνησαν προχθές το πρωί όταν ο 64χρονος από τη Λαμία πήγε για κυνήγι με το αγαπημένο του σκυλί στους πρόποδες της Οίτης, στην περιοχή πάνω από το Κωσταλέξι.

Το κυνηγόσκυλο ακολουθώντας κάποιο θήραμα χάθηκε. Το αφεντικό του το έψαχνε επί ώρες αλλά μάταια. Όταν νύχτωσε για τα καλά εγκατέλειψε την προσπάθεια.

ΦΩΤΟ από το LamiaReport

Όπως διαβάζουμε στο LamiaReport, με το πρώτο φως άρχισε και πάλι τις έρευνες μαζί με ένα φίλο του. Κάποια στιγμή άκουσαν το σκυλί άλλα δεν μπορούσαν να προσδιορίσουν το ακριβές σημείο. Η περιοχή είναι δύσβατη και τις ώρες της αναζήτησης έριχνε χιονόνερο ενώ το κρύο ήταν τσουχτερό.

Ο κυνηγός κάλεσε σε βοήθεια και στο σημείο έφτασε η 7η ΕΜΑΚ. Ύστερα από αρκετή ώρα κατάφεραν να εντοπίσουν το σκυλί, το οποίο ήταν στο βάθος μιας απότομης χαράδρας.
Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες και την επικινδυνότητα της επιχείρησης, οι άνδρες της 7ης ΕΜΑΚ κατέβηκαν με σχοινί την απότομη χαράδρα και κατάφεραν να βγάλουν το εγκλωβισμένο κυνηγόσκυλο.

ΦΩΤΟ από το LamiaReport

ΦΩΤΟ από το LamiaReport

“Ήταν απόλυτα συνεργάσιμο. Συμπεριφερόταν σαν άνθρωπος. Κατάλαβε ότι κατεβήκαμε να το σώσουμε και έκανε ό,τι του ζητούσαμε για να καταφέρουμε να το βγάλουμε. Ήταν μια πολύ δύσκολη επιχείρηση, που κράτησε πάνω από τρεις ώρες, σε δύσκολες καιρικές συνθήκες. Όμως, αν έβλεπες το βλέμμα του την ώρα που το πλησιάσαμε για να το βγάλουμε, θα καταλάβαινες ότι άξιζε τον κόπο….” είπε στο LamiaReport, ένας από τους άνδρες της 7ης ΕΜΑΚ.

ΦΩΤΟ από το LamiaReport

“Έδωσαν μάχη ζωής τα παιδιά της ΕΜΑΚ και θα τους ευγνωμονώ για όλη μου τη ζωή. Αυτό το σκυλί σημαίνει πολλά για μένα… “, δήλωσε στο LamiaReport, ο 64χρονος ιδιοκτήτης του, που δεν πίστευε ότι το κρατούσε και πάλι στην αγκαλιά του..

Δείτε το βίντεο που τράβηξε ο φίλος του κυνηγού. Ακούγεται το σκυλί από το βάθος της χαράδρας…

Διαβάστε ακόμα:

Ακράτα: Δικογραφίες για δύο περιπτώσεις κακομεταχείρισης ζώων

Λουκάνικος: Σκύλος της χρονιάς από το ΤΙΜΕ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε