Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Φθιώτιδα: Η “δεσποινίς” έκανε βόλτες και αναστάτωσε την παραλία στο Αχλάδι

ΦΩΤΟ από το LamiaReport
ΦΩΤΟ από το LamiaReport

Κάνει βόλτες στο λιμανάκι στο Αχλάδι Στυλίδας και έχει κλέψει τις καρδιές όλων…

Οι πρώτοι που ξαφνιάστηκαν ευχάριστα νωρίς το πρωί, από την παρουσία μιας μεσογειακής φώκιας Monachus monachus στο αλιευτικό καταφύγιο Αχλαδιού, ήταν οι ντόπιοι αλιείς.
Αμέσως ειδοποίησαν το λιμεναρχείο Στυλίδας καθώς και το Τμήμα Αλιείας της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας.

Όπως είπε στο LamiaReport, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Αλιείας Ευάγγελος Τσάμης, οι πρώτες παρατηρήσεις και εκτιμήσεις δείχνουν ότι η φώκια δεν είναι τραυματισμένη, σε εμφανή τουλάχιστον σημείο, είναι σχετικά νεαρής ηλικίας και μικρού μεγέθους,
ενώ δείχνει να είναι σχετικά ήρεμη και εξοικειωμένη με την ανθρώπινη παρουσία (προσεγγίστηκε με βάρκα σε λιγότερο από ένα μέτρο απόσταση και δεν αντέδρασε με φόβο).

ΦΩΤΟ από το LamiaReport

Η φώκια για όσο χρονικό διάστημα θα βρίσκεται μέσα στο αλιευτικό καταφύγιο Αχλαδίου θα είναι υπό συνεχή παρακολούθηση από το Τμήμα Αλιείας της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας, από το Λιμεναρχείο Στυλίδας καθώς και από ευαισθητοποιημένους αλιείς και κατοίκους της περιοχής του Αχλαδίου.

ΦΩΤΟ από το LamiaReport

Επίσης το Τμήμα Αλιείας της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας έχει ήδη έρθει σε επαφή και έχει ενημερώσει την Εταιρία για την Μελέτη και Προστασία της Μεσογειακής Φώκιας (MOM) για το γεγονός, έτσι ώστε αυτή να αναλάβει δράση , αν κριθεί αναγκαίο.

Διαβάστε ακόμα:

Φθιώτιδα: Κατήγγειλε ότι τον λήστεψαν και μετά… εξαφανίστηκε!

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε