Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Φθιώτιδα: Ηλεκτρονική συνταγογράφηση χωρίς να έχουν … υπολογιστές και Internet! ΒΙΝΤΕΟ

Φωτο από το LamiaStar

Ένα απίστευτο αλαλούμ έχει δημιουργηθεί με ατέλειωτες ώρες αναμονής για τους ανθρώπους που θέλουν να τους γράψουν τα φάρμακά τους. Τώρα, αναγκάζονται να πηγαίνουν στα κέντρα υγείας, αφού οι αγροτικοί γιατροί που πάνε στα χωριά τους, δεν έχουν καν ηλεκτρονικό υπολογιστή!

Η απόφαση του υπουργείου Υγείας, με την οποία καθιερώνεται πρόστιμο στους γιατρούς για κάθε χειρόγραφη συνταγή που θα εκδίδουν, έχει προκαλέσει αναστάτωση σύμφωνα με το LamiaStar.

Μέχρι την 1η του Μάρτη ένα μεγάλο τμήμα του πληθυσμού κυρίως ηλικιωμένοι εξυπηρετούνταν από τους αγροτικούς ιατρούς οι οποιοί επισκέπτονται ορεινά χωριά και απομακρυσμένες περιοχές.

Λίγες ημέρες όμως πριν στις 12 του μήνα οι γιατροί ανακάλυψαν πως ο μισθός τους εξανεμίζεται με κάθε χειρόγραφη συνταγή που υπογράφουν βάση εγκυκλίου του υπουργείου Υγείας. Αν και οι ίδιοι δεν ευθύνονται για την έλλειψη υποδομών δηλαδή ηλεκτρονικών υπολογιστών, εκτυπωτών ή σύνδεσης ίντερνετ, τα χρήματα για τους φαρμακοποιούς που θα εκτελέσουν την συνταγή ηλεκτρονικά θα παρακρατηθούν από το δικό τους βαλάντιο…

Η εγκύκλιος σκόρπισε τον πανικό μεταξύ των γιατρών που αυτόματα αποφάσισαν να επισκέπτονται τα αγροτικά ιατρεία μόνο για να εξετάζουν ασθενείς.

Ταλαιπωρία στα κέντρα υγείας

Η καθιέρωση της υποχρεωτικής ηλεκτρονικής συνταγογράφησης αναγκάζει τους πολίτες σε απίστευτη ταλαιπωρία στις ουρές αναμονής στα κέντρα υγείας.
Δεκάδες γεροντάκια κατέφτασαν σήμερα το πρωί από διάφορα χωριά του οροπεδίου Δομοκού για να γράψουν τα φαρμακά τους στον ένα και μοναδικό ηλεκτρονικό υπολογιστή. Περίμεναν μάλιστα για ώρες αφού ο εκτυπωτής δεν είχε μελάνι μέχρι να έρθει το ανταλακτικό από την Λαμία!

Παρά τις διαβεβαιώσεις του διοικητή του Νοσοκομείου Λαμίας Βασίλη Αγγουρά αλλά και της υποδιοικήτριας της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Βίκης Σκιαδοπούλου, οι γιατροί αρνούνται να συνεχίσουν να συνταγογραφούν χειρόγραφα περιμένωντας την επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου.

Διαβάστε ακόμα:
Χωρίς φάρμακα οι ασθενείς! Διακόπτουν τη συνταγογράφηση οι γιατροί

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε