Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Φθιώτιδα: Ξάφριζαν ηλικιωμένους με πρόσχημα το χαράτσι της ΔΕΗ!

Φθιώτιδα: Ξάφριζαν ηλικιωμένους με πρόσχημα το χαράτσι της ΔΕΗ!

Εγκέφαλος ένας 44χρονος, που σε όλα τα χτυπήματα είχε τη βοήθεια συνεργού του – Μέχρι στιγμής έχουν βουτήξει σχεδόν 10.000€ και παραμένουν ασύλληπτοι…

Οι αστυνομικοί του τμήματος ασφαλείας Λαμίας κατάφεραν να φτάσουν στα ίχνη του 44χρονου αξιοποιώντας τις μαρτυρίες των θυμάτων, των περιοίκων, αλλά και από τα δακτυλικά αποτυπώματα, που “έδειξαν” τον 44χρονο απατεώνα. Επίσης τον αναγνώρισαν από φωτογραφίες και ηλικιωμένοι που έπεσαν θύματά του.

Η ασφάλεια κατάφερε να εξιχνιάσει 5 τουλάχιστον περιπτώσεις απάτης, από τις οποίες ο… επαγγελματίας απατεώνας με τη βοήθεια συνεργού του, απέσπασε συνολικά το ποσό των 9.850 ευρώ.

Οι απατεώνες πλησίαζαν ηλικιωμένους και με το πρόσχημα ότι συγγενικά τους πρόσωπα έχουν οφειλές προς την Εφορία (τρεις περιπτώσεις) και οφειλές προς τη Δ.Ε.Η. (δύο περιπτώσεις), προσποιούμενοι τους υπαλλήλους, έπειθαν αυτούς να τους παραδώσουν το χρηματικό ποσό για τη διευθέτηση της οφειλής.

Σύμφωνα με το lamiareport.gr, σε μια από τις περιπτώσεις, στις 13 του περασμένου Οκτώβρη, έπεισαν και οδήγησαν 84χρονη σε υποκατάστημα της ΕΤΕ στη Λαμία για να κάνει ανάληψη 6.000 ευρώ τα οποία και της πήραν. Σε μια άλλη περίπτωση, στις 26 Οκτωβρίου, πήραν 250 ευρώ που τους έδωσε η ηλικιωμένη για “οφειλή” του γιου της, αλλά της έκλεψαν και 1.000 ευρώ από το δωμάτιο, την ώρα που η γιαγιά τους ετοίμαζε τσίπουρο για να τους κεράσει.

Πρόκειται για επαγγελματία απατεώνα που και στο παρελθόν είχε εκκρεμότητες με τη δικαιοσύνη για παρόμοια θέματα και οι αστυνομικοί τον αναζητούν, καθώς και τον συνεργό του, του οποίου όμως δεν γνωρίζουν την ταυτότητα.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε