Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Φύση και Κοινωνία επανασυνδέονται στην Πανελλαδική Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Η γιορτή άνοιξε τις πύλες της για 18η χρονιά, στο πάρκο της Νέας Ελβετίας στη Θεσσαλονίκη…

επιστρέφοντας στην περιοχή από την οποία ξεκίνησε η διοργάνωσή της.

Το «παρών» στη γιορτή – το γενικό σύνθημα της οποίας κατά τη φετινή διοργάνωση είναι: «Γίνεται και αλλιώς – Καλλιεργούμε και δημιουργούμε για καλύτερη ποιότητα ζωής» – δίνουν 140 εκθέτες, παραγωγοί, μεταποιητές και χειροτέχνες.

Η διοργανώτρια Σοφία Χλιάπα, είπε πως οι συμμετέχοντες φιλοδοξούν να θυμίσουν – με τον τρόπο τους – ότι «η οικολογική γεωργία και όχι τα βιολογικά εμπορεύματα, δεν είναι μια ευσεβής πιστοποιημένη αντιμετώπιση του περιβάλλοντος, αλλά η δημιουργία των συνεργατικών εκείνων δομών, που θα παραμερίσουν όσο το δυνατόν περισσότερα γνωρίσματα της καπιταλιστικής αγοράς» και πρόσθεσε: “Προτάσσουμε την επανασύνδεση φύσης-κοινωνίας και την αποσύνδεση του δούναι και λαβείν από τη σκληρή εμπορευματοποίηση των πάντων”.

Στη διάρκεια της γιορτής, μικροί και μεγάλοι θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν, υπό τους ήχους διάφορων ειδών μουσικής (από αφρικάνικη μέχρι τζαζ και ροκ), για διάφορες πρακτικές. Επίσης, μπορούν να παρακολουθήσουν και σχετικά σεμινάρια, ώστε να αποκτήσουν τη δυνατότητα να κατασκευάσουν μόνοι τους από κοσμήματα, μέχρι σαπούνι για τα χέρια τους αλλά και σπιτικό φαρμακείο με βότανα.

Τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ή και να συμμετέχουν σε δραστηριότητες, όπως υφαντική με αργαλειό, κεραμική, ψηφιδωτά, ζωγραφική με χώμα, μέχρι και αναζήτηση κρυμμένου θησαυρού.

Η είσοδος είναι δωρεάν και οι ώρες λειτουργίας της εκδήλωσης είναι από τις δέκα το πρωί μέχρι και τις δύο και μισή μετά το μεσημέρι και από τις πεντέμισι το απόγευμα, έως τις δέκα το βράδυ.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε