Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Γαλαντόμος υπάλληλος νοσοκομείου – Πρόσφερε παράνομα μισθούς σε συνταξιούχο

Γαλαντόμος υπάλληλος νοσοκομείου – Πρόσφερε παράνομα μισθούς σε συνταξιούχο

Στον εισαγγελέα βρίσκεται η υπόθεση υπαλλήλου του νοσοκομείου Χαλκίδας, ο οποίος φέρεται ότι αλλοίωνε τις μισθοδοτικές καταστάσεις, ζημιώνοντας το Ίδρυμα με το συνολικό ποσό των 161.746 ευρώ.

Μετά την ολοκλήρωση της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, προέκυψε ότι ο υπάλληλος του νοσοκομείου Χαλκίδας, υπέπεσε στα πειθαρχικά παραπτώματα, της παράβασης καθήκοντος και της απόκτησης οικονομικού οφέλους ή ανταλλάγματος προς όφελός του ή τρίτου προσώπου, κατά την άσκηση των καθηκόντων του ή εξ αφορμής αυτών, αναφέρει ανακοίνωση του νοσοκομείου.

Συγκεκριμένα, όπως σημειώνεται, «ο υπάλληλος εκμεταλλευόμενος τη θέση του στο γραφείο μισθοδοσίας, καθώς και από το γεγονός ότι δεν γινόταν έλεγχος από τους υπευθύνους, αλλοίωνε τις μισθοδοτικές καταστάσεις, με αποτέλεσμα να πιστώνει το λογαριασμό συνταξιοδοτηθέντα υπαλλήλου μηνιαίως, με μεγάλα χρηματικά ποσά που ανήλθαν για το χρονικό διάστημα 2012-2016 σε 156.614,19 ευρώ και επιπροσθέτως για τα έτη 2011-2012 έλαβε το ποσό των 5.131,99 ευρώ ως αναδρομικά, με αποτέλεσμα αυτών να ζημιώσει το Νοσοκομείο με το συνολικό ποσό των 161.746,18 ευρώ».

Τον Μάιο, με απόφαση του ΔΣ του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας, επιβλήθηκε στον υπάλληλο το μέτρο της αναστολής άσκησης των καθηκόντων του και διαβιβάστηκε η εν λόγω υπόθεση στον εισαγγελέα για την περαιτέρω ποινική του δίωξη.

Παράλληλα, αποφασίστηκε από την 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, η κίνηση της πειθαρχικής διαδικασίας για δύο ακόμα υπαλλήλους, που είχαν την ευθύνη της εποπτείας του ως άνω υπαλλήλου. Και στους δύο αυτούς υπαλλήλους, με απόφαση του διοικητή του νοσοκομείου Χαλκίδας, επιβλήθηκε το διοικητικό μέτρο της αναστολής άσκησης των καθηκόντων τους «για λόγους προστασίας του δημοσίου συμφέροντος καθώς από τη συνέχιση εκτέλεσης των καθηκόντων τους διακυβεύεται το συμφέρον της υπηρεσίας».
 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε