Τρίτη, 16 Απρ.
19oC Αθήνα

Γέμισε ποντίκια η Θεσσαλονίκη

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Μεγάλο πρόβλημα παρουσιάζεται σε διάφορες πυκνοκατοικημένες περιοχές της πόλης, με αποτέλεσμα να υπάρχουν κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία.

Σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, Σοφοκλή Κουρτίδη, όπως διαπιστώνεται από τις καταγγελίες των πολιτών, το πρόβλημα είναι εντονότερο στο κέντρο της πόλης αλλά και στην Άνω Πόλη όπου υπάρχουν πολλά παλαιά κτίρια.

Οι ειδικοί αποδίδουν την έξαρση του προβλήματος στις κλιματολογικές συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί.
“Η αύξηση των πληθυσμών των τρωκτικών οφείλεται στο υγρό και ζεστό καλοκαίρι που πέρασε αλλά και στην παρατεταμένη ζέστη και τις υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες που διαμορφώνονται τώρα” λέει ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας “Οικοανάπτυξη” Σπύρος Μουρελάτος, με αφορμή τα προγράμματα καταπολέμησης των τρωκτικών που υλοποιεί σε συνεργασία με δήμους της περιοχής της Θεσσαλονίκης.

Σε κάθε περίπτωση ο κύριος Κουρτίδης, τονίζει ότι οι δημοτικές αρχές αλλά και οι πολίτες θα πρέπει να παίρνουν τα κατάλληλα μέτρα και να συνεργάζονται με τις αρχές για την αποφυγή δημιουργίας εστιών ανάπτυξης τρωκτικών.

Στα μέτρα που προτείνει η Διεύθυνση περιλαμβάνονται η παρέμβαση ειδικών συνεργείων σε εστίες ανάπτυξης τρωκτικών, η απομάκρυνση άχρηστων υλικών, μπαζών και απορριμμάτων από ανοιχτούς χώρους, οικόπεδα, χώρους πρασίνου και πλατείες, η περίφραξη των οικοπέδων για να μην πετούν σκουπίδια οι κάτοικοι, η λήψη μέτρων για την εξυγίανση των εγκαταλειμμένων κτιρίων, το τακτικό μάζεμα των οικιακών σκουπιδιών και η απομάκρυνση παλαιών αυτοκινήτων.

Διαβάστε ακόμα:

Θεσσαλονίκη: Έστειλαν επιταγή 1 δισ. δολαρίων σε σχολείο της Καλαμαριάς!

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε