Τρίτη, 19 Μαρ.
19oC Αθήνα

Για 1.000 ευρώ Έλληνες μεταφέρουν χασίς από την Αλβανία! 251 κιλά κατασχέθηκαν σήμερα

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Μεγάλη ποσότητα κάνναβης 251 κιλών, κατασχέθηκαν σήμερα σε δύο αστυνομικές επιχειρήσεις στο Μορφάτι Θεσπρωτίας και στην Γέφυρα Βροσίνας, ενώ ακολούθησαν και 3 συλλήψεις.

Το μεσημέρι στη γέφυρα Βροσίνας και στην Περιφερειακή Οδό Ιωαννίνων, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας, σταμάτησαν για έλεγχο ένα φορτηγό, ενώ κατά τον έλεγχο που έκαναν στους χώρους του, εντόπισαν δέκα σάκους που περιείχαν 135 δέματα βάρους 214 κιλών κάνναβης.

Λίγο αργότερα, στο πλαίσιο της επιχείρησης στην Περιφερειακή Οδό Ιωαννίνων, συνελήφθησαν δύο Αλβανοί οι οποίοι επέβαιναν σε αυτοκίνητο και λειτουργούσαν ως προπομποί. Οι αστυνομικοί, κατέσχεσαν τα ναρκωτικά και τα αυτοκίνητα, ενώ συνέλαβαν τους οδηγούς και τον συνεπιβάτη του ενός αυτοκινήτου. Πρόκειται για έναν 63χρονο και δύο Αλβανούς ηλικίας 27 και 34 ετών.

Σήμερα τα ξημερώματα στο Μορφάτι Θεσπρωτίας, εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσπρωτίας, αυτοκίνητο φορτωμένο με ποσότητα κάνναβης βάρους 37 κιλών και 540 γραμμαρίων, ο οδηγός του οποίου αναζητείται. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας.

Η διακίνηση των ναρκωτικών από την Αλβανία προς την Ελλάδα μέσω των συνόρων στη Ήπειρο, βρίσκεται σε έξαρση τους τελευταίους μήνες και έχει γίνει “πονοκέφαλος” για τις διωκτικές αρχές. Κατά μήκος των δύσβατών ελληνοαλβανικών συνόρων, υπάρχουν δεκάδες περάσματα, τα οποία χρησιμοποιούν οι διακινητές της κάνναβης ,ως δρόμους παράνομης δραστηριότητας.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι διακινητές κατά το παρελθόν ήταν κυρίως Αλβανοί, ενώ το τελευταίο διάστημα, στην πλειοψηφία τους είναι Έλληνες, οι οποίοι ρισκάρουν για 1000 ευρώ, που τα κυκλώματα διακίνησης τους προσφέρουν, προκειμένου να μεταφέρουν τα ναρκωτικά από τα σύνορα στην Αθήνα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε