Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ 34 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Γιαγιά έστειλε στη φυλακή τους "εφοριακούς μαϊμου"!

Γιαγιά έστειλε στη φυλακή τους `εφοριακούς μαϊμου`!
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 08.05.2011 | 16:27
Πρώτη δημοσίευση: 08.05.2011 | 16:17

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσαν οι δύο από τους τέσσερις καλοντυμένους άνδρες που υποδύονταν τους εφοριακούς αποσπώντας χρήματα από ηλικιωμένους στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη..

Οι άνδρες της Ασφάλειας Δράμας έφτασαν στη σύλληψη των δραστών με τη βοήθεια μιας ηλικιωμένης από την Αλεξανδρούπολη.

Η γιαγιά είχε πέσει θύμα των απατεώνων που της απέσπασαν 7.000 ευρώ αφού την έπεισαν ότι ο γιος της είχε χρέη στην Εφορία. Η ηλικιωμένη κατέφυγε στην αστυνομία όπου και αναγνώρισε τον έναν από τους δύο καλοντυμένους άντρες σε φωτογραφικό υλικό της Ασφαλείας.

Το σχετικό σήμα έφτασε ως την Δράμα, όπου είχαν βρει καταφύγιο οι δράστες ηλικίας 24 και 51 χρόνων.

Ο 24χρονος αναγνωρίστηκε ως ο άνθρωπος που, στις 29 Απριλίου, είχε εξαπατήσει μια 83χρονη στο σπίτι της, αποσπώντας της 2.500 ευρώ για δήθεν οφειλή του γιου της προς την τοπική ΔΟΥ. Ο 51χρονος συνεργός του είχε αρπάξει με την ίδια μέθοδο 400 ευρώ από έναν 82χρονο στην Αλιστράτη Σερρών ενώ προσπάθησε να εξαπατήσει χωρίς επιτυχία μια 83χρονη στον Άγιο Αθανάσιο Δράμας.

Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν το αυτοκίνητο με το οποίο μετακινούνταν οι δυο δράστες και 1.450 ευρώ που προέρχονταν από την παράνομη δραστηριότητά τους.

Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό άλλων δυο απατεώνων που με την ίδια μέθοδο αποσπούν χρήματα από ηλικιωμένους.   Διαδώστε αυτό το άρθρο