Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Γιάννενα: 8 παιδιά από την πισίνα στο νοσοκομείο!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

“Δεν υπάρχει ανθρώπινο λάθος” λέει στο NewsIt.gr ο υπεύθυνος του κολυμβητηρίου – Τα παιδιά, ηλικίας 5 έως 7 ετών, μεταφέρθηκαν με συμπτώματα δυσφορίας…

στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ιωαννίνων. Τα παιδιά έκαναν μπάνιο στην πισίνα του εθνικού κολυμβητηρίου της πόλης. Στην πισίνα εντοπίστηκε υπερβολική ποσότητα χλωρίου και ο εισαγγελέας διέταξε έρευνα για να διαπιστωθούν τυχόν ευθύνες. 

Τα παιδιά, έκαναν προπόνηση στην μικρή πισίνα του κολυμβητηρίου, που είχε κλείσει την περασμένη εβδομάδα μετά από τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων που είχαν εντοπίσει μύκητες και κολοβακτηρίδια.  Άνοιξε και πάλι την Μ. Δευτέρα, για 48 ώρες, αλλά «σφραγίστηκε» ξανά το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης, μετά το νέο περιστατικό.

Ήταν λίγο μετά τις 17:30 όταν κάποια παιδιά ενημέρωσαν τους προπονητές και τους συνοδούς τους ότι δεν αισθάνονταν καλά και δεν μπορούσαν να αναπνεύσουν. 

Άμεσα διακομίσθηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. Το πρωί οι γιατροί έδωσαν εξιτήριο στα 5 από τα 8 παιδιά, ενώ τονίζουν για εκείνα που παρέμειναν στο νοσοκομείο πως η κατάσταση της υγείας τους δεν εμπνέει κίνδυνο.

Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού διέταξε ένορκη διοικητική εξέταση και παράλληλα ζήτησε να ελεγχθούν οι διαδικασίες χλωρίωσης σε όλα τα δημοτικά κολυμβητήρια της χώρας.

Ο υπεύθυνος του κολυμβητηρίου, Γιάννης Καραμπίνας, τόνισε στο NewsIt.gr ότι η υπερχλωρίωση του νερού, ήταν αποτέλεσμα βλάβης στον πίνακα ελέγχου. “Δεν έγινε ανθρώπινο λάθος” ΄μας είπε ο κ.Καραμπίνας…

Ακούστε εδώ τη δήλωσή του…

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε