Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Γιάννενα: Η πρόσφυγας με τα όμορφα μάτια που αρνήθηκε να κατέβει από το λεωφορείο – ”Μας ξεγέλασαν όλοι τους” (Βίντεο)

ΦΩΤΟ από epirus-tv
ΦΩΤΟ από epirus-tv

Οι πρόσφυγες έλεγαν πως τους έδειξαν άλλες φωτογραφίες για να πειστούν να φύγουν από το λιμάνι του Πειραιά – Όταν είδαν τις εγκαταστάσεις στα Γιάννενα, αρνήθηκαν να κατέβουν…

Τα 4 λεωφορεία με πρόσφυγες από το λιμάνι του Πειραιά, έφτασαν στις 22.00 το βράδυ της Πέμπτης (31-03-2016)  στον καταυλισμό του Κατσικά στα Γιάννενα. Οι πρόσφυγες όμως μόλις αντίκρυσαν τoν χώρο αρνήθηκαν να αποβιβαστούν. Ετσι για αρκετή ώρα τα λεωφορεία ήταν παρκαρισμένα έξω απο τον καταυλισμό παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων. Στο σημείο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Στέφος και ο δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας. Οι επίμονες προσπάθειες να πεισθούν να κατέβουν απο τα λεωφορεία απέβησαν τελικώς άκαρπες, καθώς όπως δήλωσαν κάποιοι από τους πρόσφυγες τους ξεγέλασαν και θεώρησαν πως θα φιλοξενούνταν σε στεγασμένο χώρο με αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης όπως οι 300 περίπου πρόσφυγες που αποβιβάστηκαν στην ξενοδοχειακή μονάδα στην Κυλλήνη.

“Μας ξεγέλασαν, μας είπαν πριν φύγουμε απο τον Πειραιά πως θα μας πάνε σε μια περιοχή σε κοντινή απόσταση απο την Αθήνα, σε χώρο κλειστό και αντ’ αυτού κάναμε ένα ταξίδι 9 ωρών και αυτό που αντικρύσαμε δεν έχει καμμία απολύτως σχέση με αυτό που περιμέναμε. Θέλουμε να γυρίσουμε πίσω στον Πειραιά” δήλωσαν χαρακτηριστικά.

Αρκετοί εξ αυτών αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας τα οποία καθιστούν την διαμονή τους σε σκηνές απαγορευτική. “Να μας βρείτε μια λύση εμείς δεν κατεβαίνουμε απο τα λεωφορεία, θέλουμε να γυρίσουμε στην ΑΘήνα, θα είναι σαν να αυτοκτονούμε αν μείνουμε σε αυτόν τον καταυλισμό” δήλωσαν χαρακτηριστικά στα τοπικά ΜΜΕ.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα τα λεωφορεία αποχώρησαν προς άγνωστο προορισμό. Μετά από πολύωρες διαπραγματεύσεις στις 03.00 τα ξημερώματα οι 210 πρόσφυγες και μετανάστες, δέχτηκαν να κατέβουν από τα λεωφορεία και να μπουν στις σκηνές, στο κέντρο φιλοξενίας στον Κατσικά.

Πηγή: epirus-tv

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε