Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Γιάννενα: Ξεκίνησε η λειτουργία του ΧΥΤΑ στο Ελληνικό

ΦΩΤΟ AΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ AΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Ένα από τα σημαντικότερα περιβαλλοντικά έργα του Νομού Ιωαννίνων, ξεκίνησε τη λειτουργία του…

Πρόκειται για τον ΧΥΤΑ που έχει κατασκευαστεί στο Ελληνικό και αποτελεί το πρώτο βήμα για την ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων. To πρωί μεταφέρθηκαν τα πρώτα απορρίμματα, από τις Δημοτικές Ενότητες Μπιζανίου και Παμβώτιδας του Δήμου Ιωαννιτών, με προοπτική μέσα στις επόμενες ημέρες να μεταφερθεί το σύνολο των

Η απεργία που έχει κηρύξει η ΠΟΕ-ΟΤΑ είχε ως αποτέλεσμα να μην κινηθούν τα απορριμματοφόρα του δήμου Ιωαννιτών. Έτσι στον ΧΥΤΑ έγινε εναπόθεση απορριμμάτων από τις Δημοτικές Ενότητες όπου εργάζονται ιδιώτες. Η χωρητικότητα του ΧΥΤΑ ανέρχεται στις 814 χιλιάδες κυβικά μέτρα και εκτιμάται ότι μπορεί να καλύψεις τις ανάγκες μιας δεκαετίας, ενώ ο χρόνος μπορεί να αυξηθεί με ένα ευρύ και πετυχημένο πρόγραμμα ανακύκλωσης.

Το έργο του ΧΥΤΑ χρηματοδοτήθηκε από το Γ’ ΚΠΣ και από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του υπουργείου Περιβάλλοντος. Ο προϋπολογισμός του ανήλθε στα 12 περίπου εκατομμύρια ευρώ. Ένα εκατομμύριο διατέθηκε για την προμήθεια του εξοπλισμού, ενώ στο 1,5 εκατομμύρια φτάνει ο προϋπολογισμός του έργου για την οδό πρόσβασης στον ΧΥΤΑ.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε