Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Γιάννενα: Στα λευκά ο νομός – Σοβαρά προβλήματα στους δρόμους!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Σοβαρό πρόβλημα έχει δημιουργηθεί στην Εγνατία Οδό από Κοζάνη μέχρι Βέροια…

Στην πόλη των Ιωαννίνων, η χιονόπτωση ήταν πολύ χαμηλή και δεν δημιουργήθηκε “λευκό τοπίο” με αποτέλεσμα να μην υπάρχει κανένα πρόβλημα. Κανονικά εκτελέστηκαν και όλες οι πτήσεις από το αεροδρόμιο Ιωαννίνων.

Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο στον υπόλοιπο νομό, όπου οι χιονοπτώσεις είναι έντονες και τα αυτοκίνητα κινούνται μόνο με αλυσίδες. Μηχανήματα αποχιονισμού εργάζονται συνεχώς για να διατηρήσουν ανοικτό το οδικό δίκτυο.

Σοβαρό πρόβλημα έχει δημιουργηθεί στην Εγνατία Οδό από Κοζάνη μέχρι Βέροια, όπου εγκλωβίστηκαν εκατοντάδες αυτοκίνητα εκδρομέων που επιστρέφουν από την Ήπειρο στη Θεσσαλονίκη. Όπως καταγγέλλουν οι οδηγοί, στην περιοχή αυτή τα συνεργεία αποχιονισμού αιφνιδιάστηκαν και δεν πρόλαβαν να απομακρύνουν το χιόνι, με αποτέλεσμα όταν κινήθηκαν να μη μπορούν να εργαστούν τα αποχιονιστικά, γιατί τα αποκλεισμένα αυτοκίνητα είχαν σχηματίσει ουρές χιλιομέτρων.

Παρόμοια προβλήματα δημιουργήθηκαν και στον κόμβο της Εγνατίας προς Μαλακάσι Θεσσαλίας. Νωρίς το βράδυ υπήρχε έντονη χιονόπτωση στο Μέτσοβο και τα μηχανήματα αποχιονισμού δούλευαν συνεχώς για να μείνει ανοικτή η Εγνατία. Στο μεγαλύτερο μέρος της Εγνατίας, από τη Βέροια μέχρι τα Γιάννινα, η συγκοινωνία γινόταν μόνο με αλυσίδες.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε