Παρασκευή, 29 Μαρ.
20oC Αθήνα

Γίνεται προσπάθεια να δοθούν οι αποζημιώσεις στους κατοίκους της Ειδομένης – Τι λέει ο δήμαρχος Παιονίας

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Γίνεται προσπάθεια για να δοθούν οι αποζημιώσεις στους κατοίκους της περιοχής της Ειδομένης, των οποίων οι ιδιοκτησίες ή οι καλλιέργειες επλήγησαν από την παρουσία προσφύγων και μεταναστών, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Παιονίας, Χρήστος Γκουντενούδης, με αφορμή τις συναντήσεις που είχε προ ημερών με τον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Κουρουμπλή και τον γενικό γραμματέα Μετανάστευσης Βασίλη Παπαδόπουλο.

“Υπάρχει βούληση από τον υπουργό. Βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία” σημειώνει και διευκρινίζει ότι το ποσό των αποζημιώσεων για τους κατοίκους ανέρχεται σε 100.000 ευρώ. “Άλλες 100.000 ευρώ στοίχισαν οι διαδικασίες καθαρισμού στα σημεία όπου άνοιξε η σιδηροδρομική γραμμή, στην Ειδομένη, τους Ευζώνους και την ευρύτερη περιοχή” αναφέρει ο δήμαρχος και διευκρινίζει ότι για τα ζητήματα αυτά ο δήμος κατέθεσε σχετικό υπόμνημα στο αρμόδιο υπουργείο.

Παράλληλα εξετάζονται τρόποι αντιμετώπισης του προβλήματος της έλλειψης νερού που προέκυψε στην περιοχή του Πολυκάστρου λόγω της λειτουργίας του χώρου φιλοξενίας προσφύγων στη Νέα Καβάλα. “Ζητήσαμε και ενημερωθήκαμε ότι αντιμετωπίζεται θετικά το αίτημά μας για τη μεταφορά νερού από το Πάικο για την περιοχή του πρώην δήμου Πολυκάστρου που υδρεύεέται από γεωτρήσεις” σημειώνει ο κ. Γκουντενούδης.

Εξάλλου αναφέρει ότι σύμφωνα με ενημέρωση που είχε, μέχρι το χειμώνα αναμένεται να κλείσουν οι χώροι φιλοξενίας προσφύγων στη Νέα Καβάλα και το Χέρσο καθώς, όπως τονίζει, και ο αριθμός των ανθρώπων που διαμένουν εκεί δεν είναι διαχειρίσιμος αλλά και η περιοχή πλήττεται από ισχυρούς ανέμους το χειμώνα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε