Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Γλίτωσαν από τις φλόγες τα χωριά της Αλεξανδρούπολης – Σε επιφυλακή οι δυνάμεις

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Οι φλόγες πλησίασαν στα 500 μέτρα το χωριό Ατάρνη – Στην περιοχή έχουν σταλεί λεωφορεία για την εκκένωση χωριών…

Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η μεγάλη πυρκαγιά, που ξέσπασε το μεσημέρι στην περιοχή Πλάκα Αλεξανδρούπολης.     Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, έχουν καεί περίπου 1.500 στρέμματα χαμηλής δασικής βλάστησης, καθώς η φωτιά πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις, λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή.

Στο μέτωπο της φωτιάς έσπευσαν 15 οχήματα της πυροσβεστικής με 40 άνδρες, ενώ από αέρος συνέδραμαν στην κατάσβεση, τρία αεροπλάνα «Καναντέρ», δύο «Πετζετέλ», καθώς και ένα ελικόπτερο. Λίγο πριν τις 15.00 πάντως η φωτιά πλησίασε στα 500 μέτρα το χωριό Ατάρνη και οι αρμόδιες υπηρεσίες του νομού τέθηκαν σε κατάσταση συναγερμού.

Την κατάσταση που επικρατούσε περιέγραψε στο NewsIt, ο προϊστάμενος της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης, Κώστας Χουβαρδάς.

Ακούστε τη δήλωση του κ.Χουβαρδά στο NewsIt

Λόγω της μικρής απόστασης της Εγνατίας οδού από τις εστίες της φωτιάς, η κυκλοφορία των οχημάτων διεκόπη στο τμήμα Μάκρης – Μέστης και οι οδηγοί κινούνταν μέσω παρακαμπτηρίου. Συγχρόνως, ειδοποιήθηκαν οι κάτοικοι του χωριού Δίκελλα, για το ενδεχόμενο που χρειαστεί να εγκαταλείψουν τον οικισμό, κάτι που όμως, τελικά αποφεύχθηκε.

Εξάλλου, σε άλλη πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 14.00 το μεσημέρι, στην περιοχή μεταξύ Μελίας και Κοίλα του δήμου Αλεξανδρούπολης, κάηκαν περίπου 300 στρέμματα με θαμνώδη δασική έκταση και καλλιέργειες. Στην κατάσβεση της φωτιάς πήραν μέρος επτά οχήματα της πυροσβεστικής και ένα αεροπλάνο «Καναντέρ».

Στο χώρο της πυρκαγιάς παραμένουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής υπηρεσίας, για αποφυγή αναζωπύρωσης.

Στις φλόγες Δερβένι, Βαθύ, Αμφιλοχία και Αχαϊα
Υπό μερικό έλεγχο βρίσκεται η πυρκαγιά στην θέση Δερβένι, ανάμεσα στην παλαιά και την νέα εθνική οδό προς Καλαμάτα, που εκδηλώθηκε, χθες, λίγο μετά τις 20.00 το βράδυ. Ο δρόμος ανάμεσα σε Παραδείσια και Αλλαγή είναι κλειστός και η κυκλοφορία γίνεται από παρακαμπτήριους.

Η πυρκαγιά έκαψε χαμηλή δασική βλάστηση και στο έργο της κατάσβεσης πήραν μέρος δυνάμεις της πυροσβεστικής με 10 οχήματα και 21 πυροσβέστες, μια ομάδα πεζοπόρου, ενώ ρίψεις νερού έκαναν δύο αεροσκάφη καναντέρ, τέσσερα πεζετέλ και ένα ελικόπτερο.

Yπό μερικό έλεγχο κατάφεραν να θέσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις τις φωτιές στην περιοχή Φαρραί και Γιανισκάρι Αχαΐας, στο Δερβένι Αρκαδίας και στην περιοχή Λαγκαδά στην Θεσσαλονίκη. Οι επιχειρήσεις της Πυροσβεστικής θα συνεχιστούν για την πλήρη κατάσβεσή τους.

Εξάλλου, βελτιωμένη είναι η εικόνα στα μέτωπα της φωτιάς στο Στανό Αμφιλοχίας και στην Κορπή της Βόνιτσας, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, αν και βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τελευταίο αντίο σήμερα στην Σπάρτη στον ηρωικό πυροσβέστη

Που υπάρχει κίνδυνος πυρκαγιάς την Τετάρτη

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε