Τετάρτη, 24 Απρ.
24oC Αθήνα

Γρεβενά: Αποκλεισμένοι σε 5 μέτρα χιόνι οι κάτοικοι της Σαμαρίνας-Βίντεο και φωτό!

Γρεβενά: Αποκλεισμένοι σε 5 μέτρα χιόνι οι κάτοικοι της Σαμαρίνας-Βίντεο και φωτό!

Κραυγή αγωνίας από τους κατοίκους που δηλώνουν ξεχασμένοι – Πολλές καμινάδες έχουν καταρρεύσει…

Την ώρα που το αίτημα του δημάρχου κ.Δημοσθένη Κουπτσίδη να κηρυχτούν οι ορεινές περιοχές του Δήμου Γρεβενών σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, έγινε δεκτό, οι κάτοικοι της Σαμαρίνας καταγγέλλουν ότι η πολιτεία τους ξέχασε. Ο υπεύθυνος του αποχιονισμού στην κοινότητα Σαμαρίνας τόνισε στο greveniotis.gr, ότι το ύψος του χιονιού είχε ξεπεράσει τα 2 μέτρα στις στέγες των σπιτιών ενώ όλοι οι κοινόχρηστοι χώροι έχουν πάνω από 5 μέτρα χιόνι που έχουν αποθέσει τα μηχανήματα εκχιονισμού.


Πολλές καμινάδες έχουν καταρρεύσει και προκάλεσαν ζημιές στο δίκτυο της ΔΕΗ ενώ παρ όλες τις εκκλήσεις των κατοίκων μέχρι και πριν από λίγο, δεν εμφανίσθηκαν συνεργεία ώστε να διακόψουν την παροχή στα συγκεκριμένα σημεία για να αποφευχθεί  βραχυκύκλωμα που θα οδηγήσει στην πτώση ολόκληρου  του δικτύου.

Όλα αυτά την ώρα που το Εργοστάσιο εμφιάλωσης νερού παραμένει κλειστό για 17η ημέρα! Ένας ηλικιωμένος απεγκλωβίστηκε από το σπίτι του και μεταφέρθηκε στο ξενοδοχείο όπου παραμένει εδώ και μια βδομάδα αφού η πρόσβαση στο σπίτι του δεν είναι δυνατή.

Οι προβλέψεις της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας δεν είναι και οι καλύτερες αφού νέα έντονη χιονόπτωση αναμένεται την Πέμπτη κάνοντας ακόμα πιο δύσκολο το έργο του αποχιονισμού. Πολλοί Σαμαρινιώτες  τηλεφωνούν για να μάθουν την κατάσταση που βρίσκονται οι κατοικίες τους…

Εκτός από την Σαμαρίνα, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκονται κι’ άλλα χωριά του νομού (διαβάστε περισσότερα)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Νέα επιδείνωση του καιρού – Αναλυτική πρόγνωση

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ NEWSIT ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε