Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 30 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Γρεβενά: Κτηνοτρόφος βρήκε τα σκυλιά του δηλητηριασμένα ...

Γρεβενά: Κτηνοτρόφος βρήκε τα σκυλιά του δηλητηριασμένα ...
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 04.05.2010 | 12:00
Πρώτη δημοσίευση: 04.05.2010 | 11:36

΄Εχουν  αναφερθεί πολλά περιστατικά θανάτωσης κυνηγετικών σκύλων,  σε διάφορες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας...

Είναι η δεύτερη φορά, σε διάστημα ενός έτους που ο ίδιος κτηνοτρόφος στην περιοχή των Γρεβενών και συγκεκριμένα στo ΔΔ Πηγαδίτσας, βρίσκει τα σκυλιά του δηλητηριασμένα.

Περίπου ένα χρόνο πριν, τον Μάιο του 2009, ο κτηνοτρόφος είχε χάσει και τους οχτώ σκύλους φύλαξης του κοπαδιού του από δηλητηριασμένα δολώματα,  που είχαν διασκορπίσει ασυνείδητοι σε πολύ μεγάλη απόσταση (σε ακτίνα 4 χλμ).

Αυτή την φορά, ο κτηνοτρόφος κατάφερε να σώσει τα περισσότερα από αυτά, χορηγώντας τα με ενέσιμο αντίδοτο (ατροπίνη), ενώ 3 δεν κατάφερε να τα εντοπίσει.

Αμέσως ειδοποιήθηκαν οι συνεργάτες της Καλλιστώ για αυτοψία.

Δηλητηριασμένα δολώματα βρέθηκαν διασκορπισμένα σε ακτίνα δύο χιλιομέτρων και ο αγανακτισμένος κτηνοτρόφος έχει ήδη προσφύγει στον εισαγγελέα.

Η χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων είναι δυστυχώς ακόμα μία αρκετά διαδεδομένη και φυσικά παράνομη μέθοδος στην ελληνική ύπαιθρο για τη θανάτωση τόσο άγριων ζώων (πολλά από τα οποία είναι κινδυνεύοντα είδη όπως η αρκούδα) που προκαλούν ζημιές σε παραγωγούς, όσο και ζώων που θεωρούνται ανταγωνιστικά προς άλλες ανθρώπινες δραστηριότητες (όπως το κυνήγι). 

   Διαδώστε αυτό το άρθρο