Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

H 5η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία στη Θεσσαλονίκη

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Με μια πορεία-γιορτή για την προώθηση του ποδηλάτου ως μέσου μετακίνησης, σε μια πόλη όπου κυριαρχεί η κουλτούρα του αυτοκινήτου, χιλιάδες ποδηλάτες, αρκετοί από τους οποίους ήταν…ελαφρά ντυμένοι, διαδήλωσαν σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της 5ης Διεθνούς Γυμνής Ποδηλατοδρομίας.

Τα σώματα τους, πάνω στα οποία δημιούργησαν καλλιτέχνες body painting, έγιναν κινούμενα έργα τέχνης, αλλά έπαιξαν και το ρόλο των πανό, με συνθήματα για τη σημασία του ποδηλάτου («Καίω θερμίδες και πάω ως τα όνειρα μου»), την πολιτική επικαιρότητα, αλλά και ορισμένες πιο προσωπικές αναφορές («Αχ Κούλα» και «Μάνα, αν σε πλήγωσα συγνώμη»).

Λίγοι τολμηροί διαδήλωσαν με αδαμιαία περιβολή ενώ οι περισσότεροι, μεταξύ των οποίων και ο περιφερειακός σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας και γνωστός ποδηλάτης της Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Τρεμόπουλος, φορούσαν μαγιό ή σορτσάκι.

Η ποδηλατοδρομία ξεκίνησε από το πάρκο της ΧΑΝΘ, διέσχισε κεντρικούς δρόμους και επέστρεψε στο σημείο εκκίνησης, όπου οι διοργανωτές υπόσχονται ένα μυθικό πάρτι, με την Ομάδα Κρουστών Κρούση, τον Άρη Παπανικολάου και τα Τύμπανα του Πύργου, τους DJ ATARY (Stelios), Root Boot, Miss Dynamite, Farina+GG, και τους ξυλοπόδαρους High Society.

Την διοργάνωση της Διεθνούς Γυμνής Ποδηλατοδρομίας στηρίζουν τα Παιδιά Εν Δράσει, η Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης, οι Street Panthers, η Sfina, η Θεσσαλονίκη Αλλιώς, το Δίκτυο Κινήσεων Θεσσαλονίκης και η Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας «Θεσσαλονίκη 2014».

Διαβάστε ακόμα:

Θεσσαλονίκη: Μερική ποδηλατοδρόμηση της Λεωφόρου Νίκης για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε