Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Η Φλώρινα ντύθηκε στα λευκά – Με αλυσίδες η κυκλοφορία στη Δυτική Μακεδονία

Η Φλώρινα ντύθηκε στα λευκά – Με αλυσίδες η κυκλοφορία στη Δυτική Μακεδονία

Xιονοπτώσεις να σημειώθηκαν κατά την διάρκεια της νύχτας στο νομό και οι κάτοικοι τσίκνισαν με… χιόνια! Δείτε το βίντεο

Η χιονόπτωση είναι ιδιαίτερα έντονη με το ύψος του χιονιού να φτάνει τα 5 εκατοστά μέσα στην πόλη, ενώ ορεινά της Δυτικής Μακεδονίας ξεπέρασε τα 20 εκατοστά.

Τα μηχανήματα το δήμου ρίχνουν αλάτι για να κρατήσουν το οδικό δίκτυο ανοιχτό και θα παραμείνουν στους δρόμους όσο χρειαστεί. Οι υπηρεσίες της Τροχαίας συνιστούν στους οδηγούς που θα κινηθούν στο οδικό δίκτυο του νομού, να έχουν μαζί τους αλυσίδες καθώς το φαινόμενο αναμένεται να συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες.

Αντιολισθητικές αλυσίδες, λόγω της χιονόπτωσης που σημειώθηκε, χρειάζονται όσοι κινούνται σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας. Ιδιαίτερα προσεκτικοί πρέπει να είναι όσοι κινούνται στα ορεινά και στις περιοχές του Βιτσίου, της Βίγλας, της Βλάστης, του Νεστωρίου, του Άργους Ορεστικού, της Βασιλίτσας και της Σαμαρίνας.

Με αλυσίδες γίνεται η κυκλοφορία των οχημάτων στους δρόμους που συνδέουν την Καστοριά με τη Φλώρινα, μέσω Βιτσίου, την Καστοριά με τα Ιωάννινα, μέσω Νεστορίου, καθώς και την Καστοριά με το Αμύνταιο. Στο νομό Φλώρινας, ακόμη και μέσα στην πόλη της Φλώρινας, έπεσε χιόνι, χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν αναφερθεί ιδιαίτερα προβλήματα.

Οι αντιολισθητικές αλυσίδες είναι, επίσης, αναγκαίες για το χιονοδρομικό κέντρο του Καϊμακτσαλάν, στην Πέλλα, από το ύψος του Παλιού Αγ. Αθανασίου, καθώς και μερικά χιλιόμετρα πριν το χιονοδρομικό κέντρο του Ελατοχωρίου, στην Πιερία.

Η κακοκαιρία σφυροκοπά τη χώρα – Έχει βουλιάξει το Πόρτο Ράφτη – Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε