Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Η Φθιώτιδα υποδέχεται τη Φλόγα της Ελπίδας

Η Φθιώτιδα υποδέχεται τη Φλόγα της Ελπίδας

Η Φλόγα της Ελπίδας των Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics, φθάνει το πρωί στη Λαμία και το απόγευμα στην Αν. Φθιώτιδα

Η Αφή της «Φλόγας της Ελπίδας» πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 9 Ιουνίου στον Ιερό Λόφο της Πνύκας, άναψε με κάτοπτρο απευθείας από τον ήλιο, όπως ακριβώς στην Αρχαία Ολυμπία και ξεκίνησε το ταξίδι της….

Σήμερα η «Φλόγα της Ελπίδας» επισκέπτεται την πόλη της Λαμίας και ο Δήμος Λαμιέων, έχει διοργανώσει τελετή υποδοχής στην Πλατεία Ελευθερίας στις 12:45μ.μ.

Η διαδρομή που θα ακολουθήσει η φλόγα στην πόλη μας έχει ως εξής:

Ώρα 12:00 το μεσημέρι, Τοπική Κοινότητα Θερμοπυλών (Μνημείο Λεωνίδα)

Ώρα 12:30μμ, είσοδος της φλόγας στην πόλη από την οδό Παπαποστόλου, οδό Όθωνος, πλ. Λαού, οδός Απ.Κουνούπη, πλ.Ελευθερίας.

Ώρα 12:45μμ Έναρξη Τελετής Υποδοχής (πλ.Ελευθερίας)

 Ώρα 13:30μμ Λήξη Τελετής, αναχώρηση της φλόγας από πλ.Ελευθερίας, οδός Διάκου, πλ.Διάκου, οδός Καραγιαννοπούλου, πλ.Πάρκου, οδός Καποδιστρίου, οδός Παπαποστόλου.

Το απόγευμα η Φλόγα θα βρίσκεται στη Στυλίδα όπου ο Δήμαρχος Απόστολος Γκλέτσος προσκαλεί τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Ανατολικής Φθιώτιδας, να την υποδεχθούν σε τρεις τελετές, σε Πελασγία, Παραλία Ραχών και στην πόλη της Στυλίδας

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων είναι:
Πελασγία
16:30 – 16:45 Λαμπαδηδρομία – Αφή Φλόγας της Ελπίδας από αθλητή των Sp. Olympics
16:45 – 17:15 Τελετή Υποδοχής: Το πρόγραμμα, που σχεδίασε η Ευρυδίκη Τριανταφυλλοπούλου, θα ξεκινήσει με παρουσίαση του Παγκόσμιου Κινήματος των Special Olympics από τον Πέτρο Καραΐσκο, καθηγητή φυσικής αγωγής στο Ειδικό Σχολείο Κωσταλεξίου Ε.Ε.Ε.Κ., θα συνεχιστεί με ομιλίες από τον Νίκο Τσούμα, αντιδήμαρχο Δ.Ε. Πελασγίας και την Ευρυδίκη Τριανταφυλλοπούλου, πρόεδρο Τ.Κ. Πελασγίας. Η τελετή θα ολοκληρωθεί με χορευτικό πρόγραμμα από παιδιά του Γυμνασίου Πελασγίας, υπό την καθοδήγηση της δασκάλας τους, Νατάσσας Κωστοπούλου.

Παραλία Ραχών
17:45 – 18:00 Λαμπαδηδρομία – Αφή Φλόγας της Ελπίδας από αθλητή των Special Olympics και τον παγκόσμιο κήρυκα και ολυμπιονίκη των Αγώνων Κωνσταντίνο Τριανταφύλλου
18:00 – 18:30. Τελετή Υποδοχής: Το πρόγραμμα, σε σχεδιασμό του Νίκου Λαΐνα, θα ξεκινήσει με βράβευση με στεφάνι ελιάς από τους αντιδημάρχους Δ.Ε. Εχιναίων Χρήστο Χασιώτη και Θανάση Καραγεώργο στους αθλητές των Special Olympics που θα ανάψουν τη Φλόγα στο βωμό και θα συνεχιστεί με ομιλία του Νίκου Λαΐνα, προέδρου της Τ.Κ. Ραχών. Η υποδοχή θα ολοκληρωθεί με χορευτικό πρόγραμμα από παιδιά του Γυμνασίου Ραχών, σε επιμέλεια της Βάσως Μαντέ.

Στυλίδα (κεντρική τελετή υποδοχής)

19:10 – 19:30: Λαμπαδηδρομία – Αφή Φλόγας της Ελπίδας από αθλητή των Sp. Olympics και τον παγκόσμιο κήρυκα και ολυμπιονίκη των Αγώνων Κωνσταντίνο Τριανταφύλλου.

19:30 – 20:15: Τελετή Υποδοχής: Η πόλη της Στυλίδας έχει την βοήθεια του δικού της παιδιού, Γιώργου Τσαλίκη, ο οποίος από την πρώτη στιγμή αγκάλιασε την υποδοχή της Φλόγας. Αναλυτικά το πρόγραμμα της εκδήλωσης που σχεδίασε ο Χαράλαμπος Πετεινός, αντιδήμαρχος και Ευάγγελος Κυριακίδης, πρόεδρος της Δ.Κ. Στυλίδας, θα ξεκινήσει με παρουσίαση του Πνεύματος των Αγώνων από το Γιώργο Τσαλίκη. Μετά την άφιξη των λαμπαδηδρόμων, οι οποίοι θα συνοδεύονται από παιδιά της Ακαδημίας ποδοσφαίρου «Προμηθέας Στυλίδας» και αθλητές του «Όμιλου Αντισφαίρισης Ανατολικής Φθιώτιδας», θα αρχίσει η ομιλία του Δημάρχου Απόστολου Γκλέτσου, ο οποίος θα τιμήσει τον διευθυντή λαμπαδηδρομίας των Special Olympics Στέλιο Κωνσταντινίδη και τον αρχηγό των λαμπαδηδρόμων.

Το καλλιτεχνικό μέρος περιλαμβάνει τραγούδια από το Γιώργο Τσαλίκη και τη Χορωδία του Μουσικού Ομίλου Στυλίδας υπό τη διεύθυνση του Δημήτρη Γρίβα και θα ολοκληρωθεί με χορογραφία μαθητών από το Γυμνάσιο Στυλίδας και το Β’ Δημοτικό Σχολείο Εχιναίων, σε επιμέλεια της Κατερίνας Σκάρλα.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε