Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Η Καρδίτσα συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Ασανσέρ

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Μία πρωτότυπη ενθάρρυνση θα πάρει αύριο σάρκα και οστά στον Δήμο Καρδίτσας. Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 26 Απριλίου, οι πολίτες που θα επισκέπτονται το δημαρχείο Καρδίτσας θα ενθαρρύνονται να χρησιμοποιούν τις σκάλες. Και αυτό στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ημέρας Χωρίς Ασανσέρ, στην οποία συμμετέχει ο Δήμος.

Όπως αναφέρεται από τη δημοτική αρχή, αυτή η πρωτοβουλία επιδιώκει να αναδείξει τα οφέλη της κίνησης και γενικότερα της σωματικής δραστηριότητας στην υγεία. Ο Δήμος Καρδίτσας συμμετέχει φέτος για πρώτη φορά, και τη συγκεκριμένη ημέρα οι πολίτες που θα επισκέπτονται το δημαρχείο θα ενθαρρύνονται να χρησιμοποιούν τις σκάλες αντί του ασανσέρ, εκτός βέβαια από τα άτομα με αναπηρίες και ιατρικές παθήσεις ή εκείνους που δεν θέλουν να πάρουν μέρος στην εκδήλωση, που θα μπορούν να χρησιμοποιούν κανονικά το ασανσέρ.

Επίσης, τονίζεται ότι η Ημέρα χωρίς Ασανσέρ διοργανώνεται από τον Διεθνή Οργανισμό Αθλητισμού και Πολιτισμού (ISCA) με εθνικό εταίρο την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Πράσινες Διαδρομές, πλήρες μέλος της ISCA. Είναι μέρος της εκστρατείας της ISCA NowWeMOVE, η οποία είναι η μεγαλύτερη εκστρατεία στην Ευρώπη για την προαγωγή του αθλητισμού και της σωματικής άσκησης, η οποία ξεκίνησε το 2012.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε