Παρασκευή, 3 Μαΐ
24oC Αθήνα

Η Ολυμπιακή φλόγα στην Πρέβεζα – ΦΩΤΟ

ΦΩΤΟ από το prevezabest
ΦΩΤΟ από το prevezabest

Λίγο μετά τις 6 σήμερα το απόγευμα έφτασε η Ολυμπιακή φλόγα στην Πρέβεζα. Aκολουθώντας τον παραλιακό δρόμο κατευθύνθηκε προς το Αρχαίο Στάδιο της Νικόπολης. Στην είσοδο του Αρχαίου Σταδίου έγινε η υποδοχή της Φλόγας.

Ο Μάριος Κατσής ήταν ο πρώτος λαμπαδηδρόμος όπου με την συνοδεία μαθητών του άναψε τον βωμό. Έπειτα η φλόγα εποχούμενη κατευθύνθηκε στο κέντρο της πόλης όπου στην συμβολή των οδών Ελ.Βενιζέλου και Προύσσης παρέλαβε ο δεύτερος Λαμπαδηδρόμος, Χρήστος Χήτας όπου με την συνοδεία μελών της ΛΕΚ κατευθύνθηκε λίγο μέτρα πιο κάτω επί της Ελ.Βενιζέλου και Ιωαν.Μουστάκη όπου την Ολυμπιακή φλόγα παρέλαβε ο τρίτος Λαμπαδηδρόμος, Μανώλης Μυλωνάς. Με την συνοδεία αθλητών του παρέδωσε στην τέταρτη Λαμπαδηδρόμο Αθηνά Παπαγιάννη η οποία κατέληξε στην πλατεία Ανδρούτσου όπου εκεί περίμενε πλήθος κόσμου για την πραγματοποίηση της τελετής.

Η τέταρτη Λαμπαδηδρόμος, Αθηνά Παπαγιάννη, άναψε τον βωμό και ξεκίνησε η εκδήλωση με χαιρετισμούς του Δημάρχου Πρέβεζας Χρήστου Μπαίλη και των εκπροσώπων της Ολυμπιακής Επιτροπής και του Ρίο, ενώ προηγουμένως έγινε ανάκρουση των Εθνικών Ύμνων των δύο χωρών καθώς και του Ολυμπιακού Ύμνου.

Αφού έγινε η ανταλλαγή των αναμνηστικών δώρων, στην συνέχεια το πρόγραμμα περιελάμβανε μουσικό πρόγραμμα από το παιδικό τμήμα της Χορωδίας Αρμονίας και χορούς από το χορευτικό τμήμα του δήμου.

Η Φλόγα θα διανυκτερεύσει στην πλατεία Ανδρούτσου όπου στις 7 το πρωί του Σαββάτου θα την παραλάβει από τον βωμό ο Αγγελος Σολδάτος ο οποίος στην συμβολή της Π.Τσαλδάρη και 21ης Οκτωβρίου θα την παραδώσει στον Σπύρο Γκούρα.  Η Φλόγα, σύμφωνα με το πρόγραμμα της Ολυμπιακής Επιτροπής, θα αναχωρήσει εποχούμενη από την οδό Αμβρακίας προς το Λιμάνι της Ηγουμενίτσας συνεχίζοντας το ταξίδι της προς την Κέρκυρα.

Πηγή: prevezabest

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε