Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 31 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Η Τρίπολη βυθίζεται στα σκουπίδια - Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η πολη

Η Τρίπολη βυθίζεται στα σκουπίδια - Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η πολη
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 11.03.2013 | 17:57

 Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα κηρυχθεί η Τρίπολη, με απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας από τα σκουπίδια, ύστερα από πρόταση που θα υποβάλλει το δημοτικό συμβούλιο της πόλης, σε έκτακτη συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη ή το αργότερο την Τετάρτη.

Τα σκουπίδια, θα διοχετευθούν σε χώρο ανεξέλεγκτης διάθεσης (ΧΑΔΑ), από αυτούς που έχουν κλείσει με διοικητικές ή δικαστικές αποφάσεις και δεν έχει προχωρήσει η αποκατάστασή του.

Αυτό αποφασίστηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο υπουργείο Περιβάλλοντος με τη συμμετοχή του αναπληρωτή υπουργού Σταύρου Καλαφάτη, της γενικής γραμματέως Μάρως Ευαγγελίδου, του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη, του δημάρχου Τρίπολης Γιάννη Σμυρνιώτη και του προέδρου της ΠΕΔ Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα.

Στην σύσκεψη αποφασίστηκε, επίσης, σύμφωνα με δηλώσεις του δημάρχου Τρίπολης Γιάννη Σμυρνιώτη, ότι εντός των προσεχών ημερών θα εκδοθεί κοινή υπουργική απόφαση που θα επιτρέπει τη μεταφορά σκουπιδιών εκτός περιφέρειας Πελοποννήσου σε νόμιμο αδειοδοτημένο χώρο. Η ΚΥΑ αυτή θα ανακουφίσει κυρίως την περιοχή της Ερμιονίδας που επίσης αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με τα σκουπίδια.

Επιπρόσθετα, αποφασίστηκε, ότι θα ακολουθηθούν αυτές οι μέθοδοι, για χρονικό διάστημα 3- 4 μηνών, προκειμένου στο μεταξύ να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες εγκατάστασης κι αδειοδότησης, μονάδων προσωρινής διαχείρισης απορριμμάτων, που θα περιλαμβάνουν (ΚΔΑΥ) Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών, κομποστοποιητή και δεματοποιητή, με την αγορά των μηχανημάτων να βαρύνει την περιφέρεια Πελοποννήσου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αλληλοκατηγορούνται ο δήμαρχος Τρίπολης και ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου με φόντο τα... σκουπίδια στους δρόμους!

Τρίκαλα: Άνεργη γυναίκα ''χώνεται'' στα σκουπίδια για λίγο ψωμί!

Πρέβεζα: Πέταξαν νεογέννητα κουτάβια στα σκουπίδια -ΦΩΤΟ

Κρήτη: Στα σκουπίδια τα αρχεία φορολογουμένων μετά το κλείσιμο ΔΟΥ! ΦΩΤΟ


   Διαδώστε αυτό το άρθρο