Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Η συγκλονιστική μαρτυρία του μετανάστη που μαχαίρωσαν στα Χανιά – Βίντεο

Η συγκλονιστική μαρτυρία του μετανάστη που μαχαίρωσαν στα Χανιά – Βίντεο

Σοκ έχουν προκαλέσει στην κοινωνία των Χανίων οι συνεχόμενες δολοφονικές επιθέσεις σε ξένους μετανάστες μέσα σε ένα 24ωρο και μάλιστα στην ίδια περιοχή, αυτή της Νέας Χώρας.

Χθες, τις πρώτες πρωινές ώρες, άγνωστοι επιτέθηκαν σε 25χρονο άστεγο, Αιγυπτιακής καταγωγής, με σιδηρολοστούς, προκαλώντας του σοβαρά τραύματα με αποτέλεσμα να κινδυνεύσει η ζωή του και να του αφαιρεθεί το ένα νεφρό. Ο 25χρονος νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Χανίων.

Είναι το δεύτερο περιστατικό μέσα ένα 24ωρο καθώς τα ξημερώματα της Κυριακής δύο μετανάστες, που είχαν βρει προσωρινό καταφύγιο στην παραλία της Νέας Χώρας, δέχτηκαν επίθεση με σιδηρολοστούς και μαχαίρια από 4 άτομα. Αφού τους χτύπησαν, τους πήραν ρούχα, κινητά, χρήματα. Και οι δύο νοσηλεύονται με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και τραύματα από μαχαιριές στο Νοσοκομείο Χανίων.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΠΟ ΦΟΡΕΙΣ

Χθες το απόγευμα, στον χώρο που στεγάζεται η Κοινωνική Κουζίνα, έγινε ανοιχτή συνέλευση για το θέμα, όπου καταγγέλθηκαν τα σοβαρά αυτά περιστατικά και ζητήθηκε η άμεση επέμβαση της Δικαιοσύνης.

Στη συνάντηση συμμετείχαν κοινωνικοί φορείς, οι οποίοι προχωρούν σε συγκρότηση Αντιφασιστικής Πρωτοβουλίας, που αύριο αναμένεται να δώσει συνέντευξη Τύπου και να καλέσει όλους τους τοπικούς φορείς να καταδικάσουν τα περιστατικά, ενώ αποφάσισε και τον προγραμματισμό εκδήλωσης στα Πευκάκια της Νέας Χώρας.

Όπως ανέφερε το μέλος του Κοινωνικού Στεκιού – Στεκιού Μεταναστών, Γιάννης Τσουκάτος, «το νέο περιστατικό έγινε στις 3 τα ξημερώματα της Δευτέρας, στην περιοχή της Νέας Χώρας και πάλι. Δύο άγνωστοι επιτέθηκαν σε έναν 25χρονο Αιγύπτιο και τον χτύπησαν τόσο άσχημα με λοστούς και ξύλα που κινδύνευσε η ζωή του και έτσι έπρεπε να εγχειρησθεί και του αφαιρέθηκε το ένα νεφρό. Ηταν μια δολοφονική επίθεση».

Ο κ. Τσουκάτος εκτίμησε ότι πρόκειται πιθανόν για συμμορίες με ρατσιστικά κίνητρα που δρουν στα Χανιά και τόνισε ότι η τοπική κοινωνία δεν θα πρέπει να επιτρέψει τέτοια φαινόμενα. «Πρέπει να αντιδράσουμε ως κοινωνία. Η Αστυνομία θα πρεπει να καταβάλει κάθε προσπάθεια ώστε να βρει τους ενόχους. Πιθανότατα να υπάρχει σχέση ανάμεσα στα δύο περιστατικά, όμως, αυτό είναι δουλειά της Ασφάλειας.

Σε καμία περίπτωση δε θέλουμε να δημιουργηθεί ρήξη γιατί δεν έχουμε να κάνουμε με δύο αντιμαχόμενες πλευρές. Πρόκειται πιθανότατα για μια συμμορία που έχει ρατσιστικά κίνητρα. Οι μετανάστες ζουν μέσα στην κοινωνία και δεν έχουν πειράξει κανέναν. Δυστυχώς αυτοί οι άνθρωποι δεν είχαν εργασία και αναγκαστικά μένανε έξω».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

VIDEO NTOKOYMENTO: Μαυροφορεμένοι άνδρες με λοστάρια επιχειρούν δίπλα στους αστυνομικούς…

Χανιά: Νέα άγρια επίθεση σε μετανάστη με ξύλα και λοστούς!

Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας, στην σελίδα ”Τοπικά Νέα” του NewsIt

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε