Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Η χώρα στις φλόγες – Φωτιές σε Γιάννενα, Θεσπρωτία και Άνδρο!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Για ακόμα μία μέρα, οι πυροσβέστες δίνουν σκληρή μάχη με τις φλόγες. Υπο μερικό έλεγχο στη Θεσπρωτία.

Στο ελληνικό έδαφος, στις περιοχές Χαραυγής και Κτισμάτων, πέρασε το απόγευμα η πυρκαγιά, που είχε εκδηλωθεί νότια της Κακαβιάς, στην Αλβανία.  Η φωτιά γρήγορα πήρε διαστάσεις και καίει δασική έκταση. Για την κατάσβεσή επιχειρούν ισχυρά πεζοπόρα τμήματα της Πυροσβεστικής.

Σημειώνεται ότι το 2010, από το ίδιο σημείο, άλλη μία «εισαγώμενη» από την Αλβανία φωτιά είχε περάσει στην Ελλάδα καταστρέφοντας χωριά της περιοχής και προκαλώντας τον θάνατο επτά ανθρώπων.

Φωτιά και στην Άνδρο
Η πυρκαγιά στην Άνδρο εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στην περιοχή Στενό Κορθιου, λίγο πριν τις 17.00. Επιχειρούν 8 πυροσβέστες με 3 οχήματα. Η φωτιά δεν απειλεί για την ώρα κατοικημένη περιοχή.

Πυρκαγιά και στην Θεσπρωτία
Υπο μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά σε δασική έκταση στην περιοχή Παλαμπα, στις Φιλιάτες Θεσπρωτίας. Στο σημείο βρίσκονται 7 πυροσβέστες με 2 οχήματα .

Υπό έλεγχο η φωτιά στο Καμάρι
H φωτιά εκδηλώθηκε στις 12.30 το μεσημέρι και οι δυνάμεις της πυροσβεστικής έδωσαν σκληρή μάχη να τη θέσουν υπό έλεγχο. Στο έργο της κατάσβεσης της δασικής πυρκαγιάς πήραν μέρος 11 πυροσβέστες με 4 οχήματα, ενώ ρίψεις πραγματοποιούσε και ένα ελικόπτερο.

Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο λίγο μετά τις 15.00…

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε