Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Ιερώνυμος: Τα δάνεια θα εξοφληθούν με το δικό μας αίμα

ΦΩΤΟ από το atpreveza
ΦΩΤΟ από το atpreveza

Στην Πρέβεζα βρίσκεται από χθες ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος για τον εορτασμό των Αγίων Ενδόξων Βασιλέων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Από την Πρέβεζα, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έστειλε το δικό του μήνυμα για την κατάσταση που βρίσκεται η χώρα, λέγοντας χαρακτηριστικά πως τα δάνεια δεν πρόκειται να εξοφληθούν με κανέναν άλλον τρόπο αλλά με το αίμα μας και κάλεσε για ενότητα και συνεργασία.

Ο Μακαριότατος τόνισε μεταξύ άλλων:

“Μέσα στην αθλιότητα που επικρατεί στην εποχή μας, μέσα στη φτώχια και τη δυστυχία που τη ζούμε εμείς μέσα στην εκκλησία περισσότερο από όλο τον άλλο τον κόσμο όχι στους εαυτούς μας αλλά σε αυτούς που προστρέχουν και πέφτουν στα πόδια μας για μια σταγόνα νερό, για ένα εμβόλιο, για ένα κομμάτι ψωμί. Σε αυτούς τους ανθρώπους λοιπόν τι θα πούμε και τι θα δώσουμε. Πολλά γίνονται και καλά κάνουμε και εμείς και η πολιτεία και οι διάφοροι φορείς, συναντήσεις, συνεδρίες, αλλά ο Χριστός το είπε, χωρίς εμού ου δύνασθε ποιείν. Ό,τι και να κάνετε χωρίς εμένα δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα και όλα αυτά τα μέτρα που κάνουμε και προσπαθούμε είναι ασπιρίνες και οι ασπιρίνες τι κάνουν; Οι ασπιρίνες βαστάνε λίγο τον πόνο, ξεκουράζουν και μετά από λίγο ξαναέρχεται η αρρώστια. Αυτό κάνουμε αυτή τη στιγμή και συνέχεια βυθιζόμαστε όλοι στο ίδιο πλοίο. Και ο καθένας κοιτάει να ρίχνει τις ευθύνες στον άλλον. Η εκκλησία τι μπορεί να κάνει; Έχει υποχρεώσεις πολλές, δεν είναι της ώρας, πρέπει κι αυτή συνέχεια να αγωνίζεται παράλληλα με τους άλλους φορείς. Ήρθε λοιπόν η ώρα να το καταλάβουμε ότι οι ξένοι, δεν είναι τωρινό φαινόμενο είναι διαμέσου αιώνων, έτσι είναι για αυτόν τον τόπο από την τουρκοκρατία, τα δάνεια πάνω στα δάνεια και τα δάνεια δεν εξυπηρετούν τους δανειζομένους, τα δάνεια εξυπηρετούν αυτούς που δίνουν τα δάνεια. Και μην περιμένετε τα δάνεια να εξοφληθούν με κανέναν άλλον τρόπο, αλλά με το αίμα μας, το δικό μας το αίμα. Έτσι αγαπητοί αδελφοί θα πρέπει να καταλάβουμε ότι θα πρέπει να συνεργαστούμε και η εκκλησία αυτή την αποστολή έχει πρώτα, να βοηθήσει τον άνθρωπο να σταθεί στα πόδια του. Να σταθεί η ψυχή του όρθια, να έχει υπομονή και αγωνιστικότητα και ύστερα όσο μπορεί να βοηθήσει τον συνάνθρωπο. Αν αυτό δεν το καταλάβουμε και δεν το βοηθήσουμε προς αυτή την κατεύθυνση της εκκλησίας, δεν περιμένουμε λύση, το κακό θα γίνεται χειρότερο. Να λοιπόν γιατί μας χρειάζεται σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη εποχή οι γιορτές των Αγίων μας, να τους πλησιάσουμε, να δούμε τη διδασκαλία του Κυρίου μας και να αφήσουμε αυτή τη διδασκαλία να αλλοιώσει τον εσωτερικό μας κόσμο, να μας αλλάξει”

Πηγή: atpreveza

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε