Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Ηλεία: Ανησυχία και φόβος από το χτύπημα νέου σεισμού!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Λίγες ώρες μετά τα 4,9 Ρίχτερ που χτύπησαν ανοιχτά της Κυλλήνης…

ένας νέος σεισμός με επίκεντρο την περιοχή της Κυλλήνης, σημειώθηκε στις 15.56. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών είχε ένταση 4,5 Ρίχτερ σε εστιακό βάθος 15 χιλιομέτρων, 225 χιλιόμετρα δυτικά των Αθηνών και 339χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Θεσσαλονικης, στην περιοχή της Κυλήνης.

Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην πεδινή Ηλεία, στη Ζάκυνθο, την Κεφαλονιά και την Ιθάκη, χωρίς ευτυχώς να αναφερούν μέχρι τώρα, τραυματιστεί και ζημιές.

Όπως δήλωσε στο Newsit o σεισμολόγος και ερευνητής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Σταύρος Τάσσος “οι δύο σεισμοί που έγιναν είναι στο πλαίσιο της κανονικής σεισμικότητας της περιοχής με την έννοια ότι η ευρύτερη περιοχή του Ιονίου είναι η περιοχή με την υψηλότερη σεισμικότητα στην Ελλάδα, επόμενως τέτοιοι σεισμοί δεν είναι ασυνήθιστοι και αυτό οι κάτοικοι το γνωρίζουν…

Τώρα θα περιμένουμε ένα με δύο εικοσιτετράωρα για να δούμε εάν υπάρχει περίπτωση με βάση τα στοιχεία που έχουμε να γίνει ένας ισχυρότερος σεισμός κάτι που τώρα δε φαίνεται αλλά δεν μπορούμε να είμαστε και 1005 σίγουροι. Η εκτίμηση μου πάντως είναι πως οι σεισμοί είναι φυσιολογικοί στο πλαίσιο της σεισμικότητας της περιοχής”.

Aκούστε εδώ τη δήλωση του κ.Τάσσου

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε