Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Ηλεία: ”Είμαι άπορος και με έχουν αφήσει χώρις ρεύμα εδώ και 4 μήνες”!

ΦΩΤΟ από ilialive.gr
ΦΩΤΟ από ilialive.gr

Από τη μια το χρέος των 1.400 ευρώ προς τη ΔΕΗ και από την άλλη η άρνηση όπως καταγγέλλει της εταιρίας να δεχθεί διακανονισμό, έχουν αφήσει την οικογένεια ενός ανέργου στο σκοτάδι από τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι το σπίτι για δυο περίπου χρόνια ήταν ακατοίκητο, καθώς ο ίδιος έλειπε και τώρα μέσα στο χειμώνα δεν μπορεί να έχει ρεύμα καθώς παραμένει κομμένο.

Την παροχή του ρεύματος στο σπίτι του Γιώργου Μπούσια στην Κρέστενα, διακόπηκε από συνεργείο της ΔΕΗ μια Κυριακή μεσημέρι του Σεπτέμβρη, την ώρα που αυτός απουσίαζε. Στην ίδια κατάσταση βρίσκονται όπως κατήγγειλε στο ilialive.gr και άλλοι συμπολίτες του στην περιοχή, ενώ η πολιτεία κωφεύει στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει μια μεγάλη μερίδα του πληθυσμού.

Όπως τόνισε ο κ. Μπούσιας έχει ληφθεί απόφαση, ότι άτομα με σοβαρά προβλήματα υγείας – σωματικής ή ψυχικής -εξαιρούνται της υποχρέωσης καταβολής του «χαρατσιού» και ως εκ τούτου δεν επιτρέπεται να γίνεται διακοπή της ηλεκτροδότησης στο σπίτι τους.

Ο ίδιος δηλώνει άνεργος, χωρίς επίδομα ανεργίας, για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, ενώ διαθέτει βιβλιάριο απορίας το οποίο δεν έχει ακόμα καταφέρει να ανανεώσει. Με τους λογαριασμούς του ρεύματος της ΔΕΗ ανά χείρας, τα πιστοποιητικά οικογενειακής κατάστασης και το ληγμένο βιβλιάριο απορίας, με περισσή αξιοπρέπεια απευθύνθηκε στους εκπροσώπους του Τύπου, προσπαθώντας να ευαισθητοποιήσει κάποιους για το δικό του πρόβλημα αλλά και άλλων οικογενειών που βρίσκονται στην ίδια κατάσταση.

Κατά τα λοιπά η ΔΕΗ, εξακολουθεί να του στέλνει λογαριασμούς με την ένδειξη «προς διακοπή», την ώρα που για τέσσερις μήνες είναι χωρίς ρεύμα και αναρωτιέται ποια είναι η στήριξη της πολιτείας στις ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες της χώρας μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας στην σελίδα ”Τοπικά Νέα” του NewsIt

Πάτρα: Θάνατος σε πιτσαρία – Νεκρή η υπάλληλος που άνοιγε κάθε πρωί!

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε