Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Ηλεία: ”Ευχαριστώ το Θεό που ζουν τα παιδιά μου” – Η δραματική διάσωση οικογένειας στις φλόγες [pics]

ΦΩΤΟ από patrisnews.com
ΦΩΤΟ από patrisnews.com

«Ευχαριστώ τον Θεό που δεν έχουμε ανθρώπινες απώλειες. Που τα παιδάκια μου και η πεθερά μου είναι καλά», λέει ο Γιώργος Αναγνωστόπουλος και τα μάτια του πλημμυρίζουν με δάκρυα…

βλέποντας το σπίτι του, τους κόπους μιας ζωής να έχουν γίνει στάχτη. Τρεις μέρες μετά τον εφιάλτη που έζησαν τα τρία ανήλικα παιδιά του και η πεθερά του, που παραλίγο να καούν στο φλεγόμενο σπίτι τους στο Λαντζόι, η εικόνα του σπιτιού και η μυρωδιά από το καμένο, δεν αφήνουν την οικογένεια να ξεχάσει.

Τα μεσάνυχτα του περασμένου Σαββάτου, το σπίτι του Γιώργου και της Βάνας καταστράφηκε από την πυρκαγιά που ξέσπασε. Τα τρία ανήλικα παιδιά, η 8χρονη Ειρήνη, ο 5χρονος Παναγιώτης, η 2,5 χρονών αδελφούλα τους μαζί με τη γιαγιά των παιδιών, γλίτωσαν ουσιαστικά την τελευταία στιγμή, χάρη στην παρέμβαση δυο συγχωριανών τους, που ενημερώθηκαν τηλεφωνικά από το ζευγάρι, που βρισκόταν στην Αρκαδία για επαγγελματικές υποχρεώσεις. «Ο Γιώργος είναι ο πρώτος που ενημερώσαμε, ήρθε στο σπίτι και έβγαλε τα παιδιά μου και την πεθερά μου, από τη φωτιά, στο παρά ένα. Πραγματικά, θέλω να πω ότι του χρωστάω ότι πιο πολύτιμο έχω στη ζωή μου», λέει ο Γιώργος Αναγνωστόπουλος.

ΦΩΤΟ από patrisnews.com

Με δάκρυα στα μάτια, ο Γιώργος Ντόκος, περιγράφει στην εφημερίδα. «Πατρίς» τις δραματικές στιγμές που έζησε ο ίδιος με τον συγχωριανό του Λάμπη Τζοϊτη, για να σώσουν τα παιδιά και την γιαγιά τους. «Όταν ήρθαμε καπνός ήταν υπερβολικός, δεν μπορούσαμε να μπούμε μέσα. Η Ειρήνη ήταν έξω και δε μιλούσε, μου έδειξε με το χέρι όταν τη ρώτησα που είναι τα μικρότερα παιδιά. Άκουσα τον Παναγιωτάκη να λέει «τη μπέμπα τη μπέμπα…».

ΦΩΤΟ από patrisnews.com

Μπήκαμε 2-3 φορές να βγάλουμε τα παιδιά. Βρήκα τον Παναγιώτη, τον πήρα στην αγκαλιά μου και βγαίνοντας για να τον αφήσω και να μπω για το μικρό, έπεσε στα πόδια μου, το πήρα και βγήκαμε έξω. Ένα λεπτό αν καθυστερούσαμε θα είχαν τελειώσει και οι τέσσερις», λέει ο Γιώργος Ντόκος, που σε λίγο καιρό θα γίνει ο νονός της μικρής κόρης του ζευγαριού.

Πηγή: patrisnews.com

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε