Πέμπτη, 25 Απρ.
23oC Αθήνα

Ηλεία: Λουκέτο στο γηροκομείο Βάρδας, λόγω οικονομικών προβλημάτων!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Οριστικό είναι το «λουκέτο» που μπήκε στο Γηροκομείο Αγίου Νικολάου στην Βάρδα που βρίσκεται επάνω στην Εθνική Οδό Πατρών – Πύργου…

Στο ίδρυμα φιλοξενούνταν συνολικά 65 άτομα, ηλικιωμένοι, όμως τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε, καθώς ούτε οι μισθοί των υπαλλήλων δεν έβγαιναν, ανάγκασε την Ιερά Μητρόπολη Ηλείας να το κλείσει οριστικά.

Να σημειωθεί πως πριν από λίγο καιρό έγινε προσπάθεια να κρατηθεί ανοικτό, με την πρόταση που έκαναν οι υπεύθυνοι στους 24 εργαζόμενους να δεχτούν τις περικοπές των μισθών τους, πλην όμως αυτό έγινε αποδεκτό από λίγους, καθώς οι υπόλοιποι προτίμησαν την απόλυση και αποζημίωση τους.

Σύμφωνα με το patrastimes.gr, χθες (29-07-2012) απομακρύνθηκαν από το χώρο του Γηροκομείου και οι τελευταίοι ηλικιωμένοι, οι οποίοι οδηγήθηκαν σε άλλα ιδρύματα, καθώς ελάχιστοι ήταν αυτοί που μπορούσαν να πάνε σε συγγενικά τους πρόσωπα για να αναλάβουν τη φροντίδα και την περίθαλψή τους.

Το Ίδρυμα του Αγίου Νικολάου Βάρδας άρχισε να λειτουργεί το 1973, με τις ενέργειες και την καθοδήγηση του μακαριστού Μητροπολίτου Ηλείας Κυρού Αθανασίου, αλλά και με τις αδιάκοπες προσπάθειες του τότε Πρωτοσυγκέλου και νυν Μητροπολίτη κ. Γερμανού.

Αρχικά φιλοξενούσε ορφανά παιδιά. Αργότερα το Ίδρυμα μετετράπη σε Μαθητικό Οικοτροφείο Αρρένων και το 1982 μετετράπη στην σημερινή του μορφή, δηλαδή ως Ίδρυμα Χρονίως Πασχόντων – Γηροκομείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας, στην σελίδα ”Τοπικά Νέα” του NewsIt

Ναύπλιο:Τρόμος από επιδρομή τσιγγάνων – Χτυπούσαν όποιον έβρισκαν μπροστά τους!

Ρέθυμνο: Τραγωδία σε νυχτερινό μπάνιο – Τα κύματα παρέσυραν νεαρό ζευγάρι!

Χανιά:”Πάγωσαν” όταν είδαν τεχνικό της ΔΕΗ να κεραυνοβολείται από ρεύμα!

Βοιωτία: Τους έδεσαν, τους λήστεψαν και έφυγαν με το αυτοκίνητό τους!

Αγρίνιο: Κάλεσε την αστυνομία και… σίγουρα το μετάνιωσε!

 

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε