Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Ηλεία: Μεγάλες καταστροφές από ανεμοστρόβιλους – Δείτε φωτογραφίες!

Τη μανία της φύσης, που δεν άφησε τίποτα όρθιο στο πέρασμά της έζησε χθες για ακόμα μια φορά ο Νομός Ηλείας, με ανεμοστρόβιλους να χτυπούν κτηνοτροφικές επιχειρήσεις και θερμοκήπια στο πέρασμά τους…

Ειδικότερα αντιμέτωποι με την καταστροφή ήρθαν χθες νωρίς το πρωί (20-12-2011) οι ιδιοκτήτες μιας επιχείρησης στην Γλύφα Βαρθολομιού, όταν αντίκρισαν την κτηνοτροφική τους μονάδα στο έλεος της καταστροφής, ύστερα από τον δυνατό ανεμοστρόβιλο που έπληξε τα ξημερώματα το σημείο.

Σύμφωνα με τo patrisnews.com, νωρίς το ξημέρωμα της Τρίτης, οι άσχημες καιρικές συνθήκες που έπλητταν εκείνη την ώρα την περιοχή του Βαρθολομιού είχαν ως αποτέλεσμα να σημειωθούν ανεμοστρόβιλοι, ένα φαινόμενο που είναι συχνό τα τελευταία χρόνια στο σημείο.

Συνέπεια των σφοδρών ανέμων ήταν να αποκολληθεί η στέγη της μονάδας και να εκτοξευθεί μέτρα μακριά, καταλήγοντας στο απέναντι χωράφι, ενώ τα ζώα και οι τροφές που διατηρούσαν οι ιδιοκτήτες αφέθηκαν στο έλεος της βροχής.

”Η καταστροφή που αντικρίσαμε είναι ανυπολόγιστη. Προσπαθούμε από το πρωί με νάιλον να σκεπάσουμε τη στέγη μέχρι να βρεθεί μια λύση. Δεν υπάρχουν χρήματα για να αποκαταστήσουμε την ζημιά και τώρα είμαστε στο έλεος. Ολόκληρη η στέγη έχει αποκολληθεί ενώ οι τροφές που είχαμε μέσα έχουν καταστραφεί ολοσχερώς από την βροχή. Η μονάδα αυτή ήταν το μοναδικό μας εισόδημα», τόνισε ο ιδιοκτήτης της μονάδας…

 

Μεγάλες οι ζημιές και στο Επιτάλιο
Σηκώνοντας ολόκληρα θερμοκήπια στο πέρασμά του ο ανεμοστρόβιλος που έπληξε χθες το μεσημέρι την περιοχή του Επιταλίου, άφησε πίσω του μεγάλες καταστροφές. Οι αγρότες της περιοχής οι οποίοι προσπαθούν να ανταπεξέλθουν ήδη στα προβλήματα της καθημερινότητας έχουν να αντιμετωπίσουν τώρα και τις ζημιές που άφησαν στο πέρασμά τους οι δυνατοί άνεμοι. Σύμφωνα με πληροφορίες της τοπικής εφημερίδας ”Πατρίς” κατά την διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων που επικρατούσαν χθες οι αγρότες ήταν αδύνατον να προστατέψουν τις περιουσίες τους παραμένοντας απλοί θεατές στην μανία της φύσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Από το απόγευμα χαλάει ο καιρός – Πού θα “χτυπήσει” η κακοκαιρία – Τι να προσέχετε

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε