Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Ηλεία: Πρωτομαγιά με γουρουνόπουλα – Έτσι τηρούν το έθιμο στο δάσος της Φολόης!

Ηλεία: Πρωτομαγιά με γουρουνόπουλα – Έτσι τηρούν το έθιμο στο δάσος της Φολόης!

Τα τελευταία χρόνια, τη διοργάνωση έχει αναλάβει η δημοτική αρχή της Αρχαίας Ολυμπίας, στήνοντας μεγάλες ψησταριές σε τρέιλερ με γουρουνόπουλα στις σούβλες και άλλα κρεατικά. Η γιορτή αναμένεται να προσελκύσει από 10.000 με 15.000 άτομα…

Τα κοψίδια με τα οποία θα γιορτάσουν την Πρωτομαγιά στο δάσος της Φολόης πήραν δημοσιότητα πριν καν αρχίσει το γλέντι. Η τηλεόραση του ΣΚΑΙ είναι εκεί από το πρωί και στέλνει εικόνα από τις προετοιμασίες. Πρόκειται για ένα έθιμο που μετράει αρκετά χρόνια και το οποίο ξεκίνησε από τους κατοίκους των γύρω περιοχών οι οποίοι συγκεντρώνονταν στο προστατευόμενο δάσος για να πιάσουν τον Μάη, ψήνοντας και γλεντώντας.

Τα τελευταία χρόνια, τη διοργάνωση έχει αναλάβει η δημοτική αρχή της Αρχαίας Ολυμπίας, στήνοντας μεγάλες ψησταριές σε τρέιλερ με γουρουνόπουλα στις σούβλες και άλλα κρεατικά. Η γιορτή αναμένεται να προσελκύσει από 10.000 με 15.000 άτομα, οι οποίοι οι οποίοι στην πλειοψηφία τους προέρχονται από την Πάτρα, την Αμαλιάδα και τον Πύργο. Ενδεικτικό της τεράστιας ποσότητας κρεάτων που ψήνονται αυτή τη στιγμή είναι ότι η δημοτική αρχή υπολογίζει 300 γραμμάρια για κάθε επισκέπτη.

Πηγή: Τηλεόραση ΣΚΑΪ, thebest.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε