Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

Ηλεία: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Δήμος Πύργου

Ηλεία: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Δήμος Πύργου

Την απόφαση κήρυξης του δήμου Πύργου σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, για το θέμα των σκουπιδιών, υπέγραψε το απόγευμα του Σαββάτου ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Χαράλαμπος Καφύρας μετά από σύσκεψη που έγινε με παράγοντες του δήμου Πύργου και της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας.

Όπως αναφέρει το patrisnews.com η κήρυξη του δήμου Πύργου σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, ήταν ένα επείγον αίτημα που είχε ήδη υποβάλλει και στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ο δήμαρχος, Μάκης Παρασκευόπουλος, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Πάτρα, που ζητούσε από τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Απόστολο Κατσιφάρα, να ξεκινήσει η αποκομιδή των σκουπιδιών από τους δρόμους της πόλης.

Με δεδομένο την συγκεκριμένη απόφαση που υπέγραψε ο κ. Καφύρας, ο δήμος του Πύργου βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, κάτι το οποίο επιτρέπει την άμεση αποκομιδή των σκουπιδιών, με τη χρήση εκτός των απορριμματοφόρων και μηχανημάτων έργων που ήδη από χθες το απόγευμα προσπαθούν να μαζέψουν τα απορρίμματα από το κέντρο της πόλης του Πύργου.

Να σημειωθεί πως η απόφαση κήρυξης του δήμου Πύργου, σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, σηματοδοτεί την επιλογή νέου χώρου εναπόθεσης των απορριμμάτων ή και την λειτουργία του δεματοποιητή στο Ποτόκι, για χρονικό διάστημα όχι μεγαλύτερο των τριών μηνών.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής σύσκεψης που έγινε στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας, Χαράλαμπου Καφύρα, συζητήθηκε το σοβαρό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί από τα σκουπίδια στην πόλη και τα χωριά του δήμου, ενώ παράλληλα ακούστηκαν απόψεις για τον χώρο όπου θα γίνει η εναπόθεση των απορριμμάτων.

Διαβάστε επίσης: Πάτρα: Νεκρός εντοπίστηκε ο αγνοούμενος κυνηγός

Παρέμβαση Εισαγγελέα για το θέμα των σκουπιδιών στο Δήμο Πύργου

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε