Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Ηλεία: Στα “πράσα” αρχαιοκάπηλοι την ώρα της συναλλαγής

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Τη στιγμή της αγοραπωλησίας έπεσαν στα χέρια των αστυνομικών στον Πύργο Ηλείας δύο Έλληνες αρχαιοκάπηλοι που ετοιμάζονταν να πουλήσουν ο ένας στον άλλο ένα κορινθιακό κράνος του 6ου π.Χ. αιώνα σε πολύ καλή κατάσταση!

Οι αστυνομικοί παρακολουθούσαν από το Αντίρριο έναν 48χρονο από τη Λάρισα για τον οποίο είχαν πληροφορίες ότι είχε ραντεβού στον Πύργο για να αγοράσει αρχαία αντικείμενα.

Πράγματι, όπως γράφει το onlarissa.gr όταν έφτασε, συναντήθηκε με έναν 53χρονο κάτοικο της πόλης στο παρκινγκ ενός σούπερ μάρκετ για να ολοκληρώσουν την συναλλαγή.

Στα χέρια τους κατασχέθηκε το κράνος, το οποίο εξετάστηκε από τους αρχαιολόγους της Ζ΄ΕΠΚΑ και διαπιστώθηκε ότι ήταν εξαιρετικά καλοδιατηρημένο.

Ο 53χρονος ισχυρίστηκε ότι το… βρήκε πριν από λίγες ημέρες, όταν είχε βγει για κυνήγι στις όχθες του ποταμού Αλφειού!

Στο σπίτι του βρέθηκαν και έξη αργυρά νομίσματα που ο ίδιος υποστήριξε ότι δεν είναι γνήσια και τα είχε αγοράσει από έναν παλαιοπώλη στο Μοναστηράκι, αλλά θα εξεταστούν για να εξακριβωθεί αν λέει αλήθεια ή όχι.

Πάντως, πωλητής και αγοραστής οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πύργου για παράβαση των διατάξεων του νόμου περί προστασίας αρχαιοτήτων και πολιτιστικής κληρονομιάς.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε